Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Fem danske navne med i fællesnordisk fremstød på Texas-messe

Publiceret

Tina Dickow – varmer op til sin
verdensomspændende juni-udgivelse.
 

Fem danske navne er med i et fællesnordisk fremstød ved næste uges South By SouthWest Festival (SXSW) i Austin, Texas, USA, hvor opgaven bliver at skabe ørenlyd blandt de omkring 1200 optrædende orkestre.

Indsatsen koncentreres på to fronter: Dels ved en fælles stand på selve messe-området, og ikke mindst på live-siden, hvor de fem lande for første gang præsenterer et samlet program under titlen Nordic Nights.

Det sker på klubben The Drink, hvor Tina Dickow, Epo-555 og Powersolo torsdag 17. marts deler plakat med islandske Ske, de finske veteraner 22-Pistepirkko og norske Low Frequency In Stereo, mens Teitur og The Blue Van dagen efter overtager scenen sammen med svenske The Ark og Thomas Denver Jonsson, finske The Crash og endelig Surferosa fra Norge.

Teitur – åbner ballet
fredag på The Drink.
 

– De danske navne er udvalgt i dialog med med SXSW-arrangørerne, fortæller Gunnar Madsen fra ROSA og MXD. – Vi synes det er et godt program, men da SXSW er verdens største live-messe med omkring 1200 navne, skal man arbejde ekstra hårdt på at brænde igennem.

Det mener man at sikre på tre måder, fortæller Gunnar Madsen:

– Dels ved at præsentere navne som Tina Dickow, The Blue Van og Teitur, som alle i et vist omfang er navne, som i forvejen er ude og er kendt af den amerikanske branche.

– Dels via de to hele koncert-aftener på en kendt klub som The Drink lige midt i Austin by, som ROSA/MXD selv står for rent forberedelses- og afviklingsmæssigt på vegne af de nordiske lande (”der er ikke noget værre end at rejse mange tusinde kilometer og så spille et dårligt job fordi de tekniske og fysiske forhold ikke var som lovet”).

– Og så sker det via en målrettet kampagne forud for festivalen, hvor vi har et amerikansk PR-bureau til at gøre reklame for koncerterne og de nordiske navne over for branche, medier m.m. – bl.a. via en promotion-cd med de deltagende grupper.

ROSA har gennem mange år deltaget ved SXSW og har gennem de to foregående år samarbejdet med Music Export Norway på festivalen. At alle nordiske lande i år slutter sig til, ser Gunnar Madsen som et forsøg, som sker efter forespørgsel fra de øvrige nordiske lande om samarbejde:

The Raveonettes – på Emo’s Main Room fredag.
 

– Det burde give en større synergi-effekt til den nødvendige branding – til gengæld er koordinerings-arbejdet også betragteligt større. Vi evaluerer på forløbet efterfølgende, siger Gunnar Madsen.

Ud over de to nordiske aftener på The Drink spiller de snart pladeaktuelle The Raveonettes på Emo’s Main Room fredag 18. marts sammen med en håndfuld amerikanske orkestre og et engelsk band.

Og så skal vi også lige have med at Powersolo og Epo-555 allerede i dagene op til SXSW præsenteres af deres selskab Crunchy Frog: dels på klubben Grand Rokk i Reykjavik fredag 11. marts – som en mellemlanding på rejsen mod Guds eget land – samt på New York-klubben Pianos mandag 14. marts. Endvidere drager Tina Dickow og hendes band efter SXSW-messen til King King Club i Los Angeles, hvor de spiller 21. marts, to dage senere er de på Joe’s Pub i New York og dagen efter er de med til "Volvo For Life Awards" i The Big Apple – sammen med bl.a. The Black Crowes.

NORDIC NIGHTS:

Torsdag 17. marts:

20:00 Ske (IS)
21:00 Tina Dickow
22:00 Low Frequency In Stereo (NOR)
23:00 Epo-555
24:00 Powersolo
01:00 22-Pistepirkko (FIN)

Fredag 18. marts:

20:00 Teitur (FO)
21:00 Thomas Denver Jonsson (SWE)
22:00 The Crash (FIN)
23:00 The Ark (SWE)
24:00 Surferosa (NOR)
01:00 The Blue Van