Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Dansk musik rodfæstet i Tyskland

Publiceret
 

Powersolos danske duckwalk er med til
at gøre den danske musik kendt i
Tyskland. (Foto: Henrik Friis) 
 

24 koncerter med danske bands blev det til pä de i alt tre Popkomm-dage – 24 koncerter som har har været med tiol at underbygge og udbygge den voksende position, som dansk musik har opnået pä det tyske marked gennem de seneste år.

Som MXD´s daglige leder Kristian Riis udtrykker det:

– Dansk musik har rodfæstet sig hernede. Der er masser af aktiviteter i gang med danske bands i Tyskland året rundt, og forhåbentlig er en indsats som den vi laver pä Popkomm med til at understrege det – og samle det op.

– Jeg har fået mange branchehenvendelser pä denne festival, og de taler alle positivt om dansk musik og den kvalitet der er i musikken i øjeblikket. Men vi har også mange gode bands i Danmark for tiden – jeg har heller ikke hørt andet end godt om de danske kokoncerter ved denne Popkomm –  og det er fedt at se så mange,  der giver sig i kast med det tyske marked. Også på egen hånd, hvor flere og flere danske aktører forsøger sig. Den indstilling betyder meget. For der er ingen tegn pä, at den tyske interesse for vores musik skulle begynde at dale. Tværtimod.

Hvad MXD´s indsats næste år angår, mä vi se hvad fremtiden bringer. Nu har vi brugt samme ramme (Postbahnhof, red.) to år i træk, og har begge gange haft masser af branchefolk såvel som tilskuere. Men fremstødet næste år, og det set-up, der skal bruges, kommer helt an på den musik vi vil præsentere.