Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Reeperbahn Festival: Outlandish, Powersolo, Teitur og Figurines i Hamborg

Publiceret

Outlandish og co. på den kompakte Scope-scene

Bydelen Reeperbahn i Hamborg er normalt præget af puls og natteliv. Det blev der ikke lavet om på torsdag aften, da den debuterende Reeperbahn Festival tog fart. 200 bands præsenteres over tre dage fra i alt 20 scener. MXD’s arrangement på spillestedet Scope havde fire danske bands med på festivalen: Outlandish, Teitur, Powersolo, og Figurines. De tre førstnævnte kom direkte fra Berlin, hvor onsdagens Popkomm-showcase forløb ganske vellykket. Festivalen i Hamborg havde også andre danske bands på plakaten, bl.a. Spleen United og Epo-555 var med.

Outlandish
10 mand, Outlandish og backing-bandet The Gypsies, måtte affinde sig med en ret kompakt scene på Scope torsdag aften. Vitserne føg da også kraftigt fra rap/r&b-bandets side om, at scenen var bedre befolket end publikumsområdet. Men ganske ufortrødent fik Outlandish og Co. sat nok så godt gang i festen. Med i truppen var også sangeren Jonas Rendbo, og festivalgæsterne blev vidne til en tjekket og energisk optræden fra folkemængden på scenen. Med sange som ‘Guantanamo’ og ‘Aicha’ beviste Outlandish, at de allerede har fat i det tyske publikum, der tydeligvis kunne synge med.

Teitur henrykte det tyske publikum

Teitur
Ved titiden trådte Teitur op på scenen og kickstartede sin Reeperbahn-optræden. Efter at have spillet første nummer solo, kom der trommer, bas og også keyboard på formlen, og det nu pænt besøgte Scope kom med på en behagelig rejse ind i hans indfølte og drømmende musik. Teiturs seneste album ‘Stay Under The Stars’ er netop udkommet i Tyskland, og det tyske publikum i Hamborg tog godt imod.

Figurines var i god form til aftenens koncert

Figurines
Efter Teiturs nærmest terapeutiske vellyd, jog Figurines en decideret saltvandsindsprøjtning i det tyske publikum. Bandets højenergiske indierock fik i den grad Scope-tilskuerne op af stolene. Figurines, der efterhånden har spillet en del koncerter i det tyske, leverede en tight og velspillet rockkoncert og publikum insisterede da også på ekstranummer. Men sådan skulle det ikke gå, for der skulle ske endnu et sceneskift i MXD’s arrangement på Reeperbahn Festival.

Powersolo frembragte en del smil på de tyske læber

Powersolo-prædiken
Over midnat brød århusianske Powersolo ud i vanlig vanvittig psycho-trucker-stil. Selv om der nu var tyndet ud i publikum, kunne trioen sagtens ruske op. Forsanger Kim Kix fik vredet en del latter ud af tyskerne med sin rockabilly-attitude og sjofle omgangstone. Men det var tydeligt, at der var flere, der lige måtte blinke et par gange, og indstille sig på Powersolos humoristiske tone. Det tog dog ikke længe, før bandet vandt hjerterne og publikum blev revet med. Showet blev afrundet med nummeret ‘Mean Old Cat’, hvor Kim Kix, mens bandet spillede videre, hoppede ned fra scenen og krævede, at folk satte sig ned på gulvet. Da hans ønske var opfyldt og der var rundkreds-stemning foran scenen, kunne man så opleve ham proklamere og prædike om sikkerhedshysteri og mediernes indflydelse på frygten for verden.

Kim Kix på gulvet gav den som flyvemaskine

Selv fortalte han efter koncerten, at han er træt af, hvordan medierne påvirker:

– Folk er kuet af pressen og medierne. Vær vild, med dine venner, din kone eller din revisor.

Efter svadaen og imitationen af en flyvemaskine på kollisionskurs, var der enorm begejstring at mærke hos publikum.
Powersolos seneste album ‘Egg’ udkom i Tyskland i august, og Kim Kix fortæller, at det har kastet et par gode anmeldelser af sig i det tyske. Bandet skal snart på tour i halvanden måned i frankrig og tyskland.