Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Ung dansk hyperrock med nærvær og vildskab

Publiceret

En tændt vokal suger folk til scenen på Magnet Club.

Da jeg træder ind til aftenens midnatsforestilling på klubben Magnet er det efter en dansk indsats, som er blevet trukket af rutinerede kræfter. Cartridge er den nye dreng i klassen.

Og han er lidt af en vildbasse. Aftenen tyder på, at Cartridge gør krav på vores opmærksomhed i fremtiden. Den århusianske kvartet spiller på Magnet for tredje gang. Denne gang fylder de det ganske store sted med den glimrende lyd- og lyssætning op i noget der ligner starten på et langsomt, men usædvanligt (selv)sikkert, tysk eventyr. Organisationen er i orden og publikums nysgerrighed er vakt.

Cartridge har deres første plade ”Enfant Terrible” ude på Glorious Records i Danmark og som rygdækning i Tyskland har bandet både booker, selskab og distributør. Bandet har – med god publikumstække på de tyske klubber – haft muligheden for at vente på et større selskab, men har valgt Records & Me, som ikke har den store erfaring, men til gengæld en stærk passion for musikken. Det lille indielabel ledes af Hannes Langner:

Cartridge spillede intenst, koncentreret og
tændt.


– Tilliden var bestemt gensidig, for Cartridge var egentlig grunden til at jeg startede selskabet. Vi er et lille selskab med kun seks navne, men med Cartridge fokuserer vi på Nordeuropa og er indforstået med, at vi ikke kan rykke så meget igennem som større selskaber, der også kan gå syd for Tyskland.

Bandets tyske booker, Four Artists, ville gerne have bandet til Popkomm for at se om de kunne fylde en klub. Og det kan de. Med en sjælden lethed trækker deres på samme tid eksplosive og generte fremtoning folk helt op til scenekanten, hvor bandets udstråling brænder lige gennem alle forbehold, når de selv svimler rundt i musikken på hver deres helt personlige måde – fra det desperat udadvendte til det slet og ret introverte.

Magnet blev fyldt af det unge århusianske orkester.

På SPOT12 blev bandet eksponeret for den internationale branche på en særlig Musik Export-frokost – i dagslys, canapeer, sodavand og slips. På Magnet er det nat og de studerende leder efter kicks. Det er Cartridges hjemmebane og de serverer en ren turbulens af pop og rock, hvor alting stritter, indtil det bliver strøget med synths og tostemmige vokaler, drilske og pågående arrangementer, der er ligeså nysgerrige som en hvirvelvind i et køkkenskab. Publikum kan ikke modstå det.

– Det er primært bookerne, der står for netværket og invitationerne, for umiddelbart er organisationen på plads hernede. Det, der skal satses på er at få pressen til at komme. Det er ikke let på POPKOMM, men det bliver lettere, når bandet har spillet her og måske fået lidt hype fra publikum. Hvilket det tyder på, fortæller Hannes Langner.

Med sig fra hjemmebanen i Århus har kvartetten tre venner, som hjælper til med at dele promos ud og skyde footage, som de endnu ikke ved hvad de skal bruge til. Men de tager det for sjov, for en sikkerheds skyld og fordi Cartridge virker som et band, der på deres egen kraftpoppede og egensindige måde leger med elementerne og ikke efterlader noget uforsøgt.

 – –
Cartridge,   Magnet Club – 0:00 – POPKOMM Berlin