Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

25 danske navne til Popkomm

Publiceret

Veto: med på MXD’s danske aften –  og
forsanger Troels Abrahamsen aka SuperTroels
optræder senere som DJ.

Den store tyske musikmesse og festival Popkomm får igen et markant dansk fingeraftryk, når 2007-udgaven afvikles i næste uge: Med 25 danske navne på plakaten er rekorden fra sidste år endda overgået med to acts.

Og selv om MXD selv står for en stor dansk aften onsdag 19. september på spillestedet Postbahnhof med The Broken Beats, Dúné, Veto, Figurines, The Kissaway Trail og Saybia – og et afterparty med SuperTroels som DJ feat. Rebekkamaria og optræden af Alphabeat –  er der altså masser af dansk aktivitet derudover.

Tag bare Pony Rec. som igen laver label-night på den østberlinske Bastard Club. I år i fællesskab med Tigerspring og Glimt. Under titlen Copenhagen Calling II præsenteres Choir Of Young Believers, Evil Death Machine, Antenne og Jong Pang. Det foregår også onsdag – samme aften som Divine Records præsenterer Labrador, Sara Indrio og Steric på BangBangClub. Lige som både Lily Electric, Grand Avenue og Lampshade spiller på forskellige adresser den tyske metropol samme aften.

Murder –  giver koncert fredag.

Torsdag er mere ”blød” – Oh No Ono og The River Phoenix spiller som del af Four Artist-showcase på Magnet Club. Men fredag skrues der op for blusset igen: Når Murder, Trentemøller, Junkyard Productions, Columbian Neckties og Fast Gallows spiller på forskellige Berliner-club-adresser (se tidsplan nedenfor).

Det er alt sammen koncerter, der er skabt via solisternes/gruppernes/pladeselskabernes kontaktnet i det tyske – og via efterspørgsel. Altså ikke musik der stoppes i halsen på tyskerne. Lige som det er værd at notere sig at navnene ved MXD’s aften er tilrettelagt i samarbejde med og på ønske fra Popkomm-arrangørerne – en aften der i øvrigt også har bevågenhed fra flere tyske musikmagasiner  (Uncle Sallys, WOM Magazine, Blond Magazine  og Zitty Berlin) – og transmitteres i radioen af berlinske Radio Fritz.

– Der ér en øget opmærksomhed på dansk musik i Tyskland, siger MXD’s leder Kristian Riis: –  Og alle de danske navne, der deltager i år står også for et meget bredt udsnit af, hvad dansk musik kan byde på. Så stort et program havde ikke kunnet lade sig gøre for blot få år siden. Men nu ved man i Tyskland, at der er substans i dansk musik – og inden for flere genrer. Det kan godt være, at vi ikke har et dansk U2 når det gælder popularitet, men vi har kvalitet…

MXD’s aften er i år rockbaseret – men alsidig inden for genren. Til gengæld er det en flok meget koncert-erfarne navne, der er på plakaten. Og i år udvider MXD desuden tiltaget. Først med et international branche-komsammen inden selve koncertaftenen – med et indbudt publikum og med Lily Electric som musikalsk blikfang – lige som man bagefter håber på at kunne holde på de musikinteresserede til et afterparty, hvor SuperTroels (Vetos sanger) optræder som DJ og får selskab af RebekkaMaria, mens popkongerne Alphabeat står for en decideret live-optræden. 
 

Junkyard Productions – til reggae-festival
under Popkomm.

Rekordstor danske deltagelse på messedel
Der er i øvrigt ikke kun rekord, når det gælder antallet af deltagende danske bands. Også på den store messedel af Popkomm kan man melde om stigende dansk deltagelse. Kunststyrelsens musikcenter står for den danske stand og fortæller at mere end 120 personer fra danske pladeselskaber, managements, firmaer, musikorganisationer m.m. deltager – det er en stigning på 30 procent i forhold til sidste år.

Den danske deltagelse på messen er støttet af Kunstrådets Musikudvalg.

De danske gruppers deltagelse på Popkomm:

Onsdag 19 september:

Denmark@Popkomm
Postbahnhof
20.00 – The Broken Beats
20.45 – Dúné
21.30 – VETO
22.15 – Figurines
23.00 – The Kissaway Trail
23.45 – Saybia

00.30 – SuperTroels DJ set feat. RebekkaMaria
01.00 – Alphabeat
01.30  – SuperTroels DJ set

Sjokoladen
20.00 – Lily Electric

Kulturbrauerei – Club 23
Showcase Night
20.15 – Grand Avenue

Kulturbrauerei – Kesselhause
Vision Night
20.30 –  Lampshade

Copenhagen Calling II
Bastard Club
21:30 Jong Pang
22:15 Antenne
23:00 Evil Death Machine
24:00 Choir Of Young Believers

Devine Records
Bangbangclub:
22:30:  Labrador (acoustic set)
23:00:  Sara Indrio
00:15:  Steric

– o –


Torsdag 20 september:

Magnet Club
Four Artist Present
21.50 – Oh No Ono
22.40 – The River Phoenix

– o –

Fredag 21 september:

Kulturbrauerei – Alte Kantine
Showcase Night
22.00 – Murder

Maria am Ostbahnhof
Intro Intim
01.30 – Trentemøller Live In Concert.

Raw-Tempel & Cassiopeia
Growing Smokers Prensent: Popkomm Reggae Festival 2007
19.15 – Junkyard Productions

White Trash Fast Food
BITE IT!!! Sounds of Subterrania-Labelfestival – Restaurant
00.30 – Columbian Neckties

Tommy Weissbecker Haus
23.45 –  Fast Gallows