Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Dagbog, Funky Nashville, Canada/US, forår 2007 – Kapitel 5: Los Angeles/Vancouver, 14. april – 29. maj

Publiceret
LA- Udsigt

Los Angeles – sidste stop på Funky
Nashvilles Nordamerika-tur.

 

I Funky Nashville havde vi i planlægningsfasen besluttet at sidste halvdel af vores tur skulle foregå i Los Angeles fordi både musik- og ikke mindst film/tv/reklame-branchen er samlet i denne sydende showbiz-metropol.

Vi var på forhånd blevet advaret om at byen er kendt for at være forfærdelig rent trafikalt – der er simpelthen for mange biler på alt for lidt plads. Det afholdt os dog ikke fra at trille ind i Los Angeles i værste myldretid fredag eftermiddag, hvilket selvfølgelig resulterede i timelang kø-sidderi og lidt banden og svovlen i det ellers forventningsfyldte orkester. Vi lærte dog i den følgende 1½ måned at tackle LA-trafikken så den værste bil-spildtid blev undgået.

LA - Lejet hus.

Funky Nashvilles hjemmestudie/øvelokale
i bydelen Sherman Oaks, L.A..

Den første uges tid boede vi på usle hoteller på Sunset Boulevard, hvor Hollywood viste sig fra den mere kedelige side – og hvor kontrasten mellem rig og fattig blev skåret ud i pap. Det lykkedes os heldigvis – efter et par mindre vellykkede forsøg – at finde et hus i den afslappede bydel Sherman Oaks som vi kunne leje for hele resten af perioden i LA. Det lille hyggelige hus er ejet af et tysk skuespiller-ægtepar som lever ca. halvdelen af året i Los Angeles. De var glade for at kunne leje ud til danske ’naboer’ – og vi var omvendt super-lykkelige for at de turde lægge hus til et rock-band fra Danmark. Og selvom huset ligger midt inde i et meget stille villa-kvarter var der mulighed for at øve og indspille for fuld skrue i dagtimerne, da alle naboer var på arbejde fra tidlig morgen til sen aften. Perfekt! Endelig fik vi mulighed for at etablere vores hjemmestudie/øvelokale – en ting vi havde savnet meget på turen indtil da. Der kom da også hurtigt gang i indspilningerne, og kombineret med skitser og indspilninger medbragt hjemmefra er vi nu rigtig langt med materialet til et 3. album, som vi regner med at have klar til udgivelse i efteråret.

På forhånd havde vi sat nogle møder op med forskellige LA-kontakter, som var blevet skabt tidligere på US-turen. Efter et par dage fik vi således muligheden for at mødes med Tami Lester og to andre indflydelsesrige personer fra EMI-Publishing i LA, som er meget begejstrede for vores musik og lyd. Den gode respons på vores koncerter i bla. Austin og Toronto, samt ikke mindst placeringen af California Mansion Girl i tv-serien Studio 60 On The Sunset Strip, har gjort os interessante for LA-afdelingen. Denne kontakt kan på længere sigt vise sig at blive meget værd for orkesteret, da netop kontoret i Los Angeles er med til at placere musik i de helt store film-, tv- og reklame-produktioner. EMI arbejder med tusindvis af kunstnere, men at vi i Funky Nashville har haft muligheden for at vise ansigt både på og udenfor scenen er en klar fordel for os i forhold til fremtidige placements og samarbejde.

LA - Hollywood

I Hollywood fik Funky Nashville bla.
live-debut på spillestedet – The Viper Room.

 

Også den danske Trade Commisioner, Niels Christian Uhrenholdt, mødtes vi med efter få dage i byen. Det danske handelskontor på Wilshire Boulevard er meget aktivt på det kreative felt og havde bla. få uger før vores ankomst til LA været medarrangører af et frugtbart og veltilrettelagt møde mellem kendte danske og amerikanske sangskrivere (fra Danmark bla. Tim Christensen, Sasha Dupont, Jascha Richter, mfl.). Niels Christian præsenterede os hurtigt for et par personer som viste sig at blive værdifulde bekendtskaber for os. Den ene var Tyler Barth som har eget management, og har været med til at organisere MXD-karavanen i Los Angeles. Tyler trak os med på det kendte spillested Viper Room som er ejet af Johnny Depp. Og inden længe var der skabt hul igennem til stedets booker, som få dage efter ringede og spurgte om vi kunne spille samme aften. Klart! Således fik Funky Nashville live-debut i Hollywood på The Viper Room pga. god, gammeldags socializing. Jobbet gik godt og der blev på aftenen skabt et par gode kontakter til både lokale og LA-baserede danske musikere, som siden hen har kunnet hjælpe os med forskellige ting.

Gennem Niels Christian mødte vi også den danske ejendoms-mand Jess Bendix som har boet i Californien siden 1989. Jess – og hans bussines-partner Michel Roy – har gennem hele opholdet taget sig rigtig godt af Funky Nashville, hvilket både har været hyggeligt, sjovt og givtigt i form af bla. en foto-session med den dygtige fotograf Dan Chavkin (http://danchavkin.com), lån af instrumenter og kontakt til musik-relaterede mennesker i byen. I det hele taget har ’hænge-ud’/socializing princippet givet pote på den måde at mødet med én person ofte har ledt os videre til andre personer, og vores LA-netværk er således hurtigt blevet stort.

LA - Pool

Bandet i eksotiske og luksuøse omgivelser
i L.A..

Vores andet gig i byen var på Swing House, som er et super-cool øvelokalekompleks midt i Hollywood. Her afholdes ofte eksklusive show-cases og bands øver op til turnéer da stedet er bygget til store produktions-øvere. Vi spillede et dobbelt-job med danske Dúné – en koncert for special-indbudte branchefolk, der var sat op af vores danske pladeselskab Iceberg Records. For os var det især vigtigt at overbevise vores US-management Digital Marketing Group om at vi kan fyre den af live, og de var heldigvis meget tilfredse med hvad de så og hørte. Iceberg sørgede også for at få os inviteret med til branche-frokost på toppen af Hotel Belage, hvor en lang række af musik-verdenens mest betydningsfulde A’n’R-folk var samlet i forbindelse med årets MusExpo-festival. Her fik vi trykket hånd og givet EPK’s til en masse folk på meget kort tid – og udover en udsøgt frokost fik vi smagt på den intense og hardcore musik-business stemning, hvor det konstant gælder om at være helt fremme i skoene.

I starten af maj fløj vi til Vancouver og festivalen New Music West, hvor anden del af MXD’s karavane skulle lægge ud. Her mødtes vi med de tre andre danske orkestre – Surfact, Vincent Van Go Go og Outlandish – samt hele MXD-delegationen. Funky Nashville’s første job var på The Lamplighter, hvor vi spillede sammen med 5 canadiske bands. Vi havde en fantastisk aften – folk var virkelig med os på The Lamplighter. Der blev udsolgt i cd/merchandise-boden og vi fik masser af positive tilkendegivelser fra publikum. Også andet gig på Gaolers Mews var en super oplevelse. Det danske konsulat i Canada – repræsenteret ved konsul Peter Mørk – havde sammen med MXD gjort en stor indsats for at skabe en fed ramme om det danske musik-fremstød med danske kulinariske lækkerier, gratis øl fra Tuborg og fire bands der var klar til at levere varen. Alt i alt et meget vellykket ophold i Vancouver.
(Artikler om opholdet i Vancouver – læs Funky Nashvilles dagbog kapitel 1 på MXD’s hjemmeside –  for andre artikler, klik her: "Danmark SPOT-light" og "Chart Attack").

LA - Fisketur

Sviptur til ferie-paradiset – Catalina Island.

 

Tilbage i LA var der tale om et pakket program i MXD-regi. Først en ryste-sammen bådtur i bedste LA-stil, hvor Tyler Barth havde fyldt sine forældres kæmpe-flyder med mad, sprut og festglade mennesker. Turen gik til ferie-paradiset Catalina Island nogle timers sejlads fra storbyens stress og jag, og turen var medvirkende til at anden del af Karavanen virkede mere samlet, og at der hurtigt blev knyttet bånd mellem de danske bands.

Torsdag d. 10. var der officiel koncert på The Viper Room, hvor det atter var lykkedes for MXD og co. at fylde huset med betydningsfulde mennesker. I den forbindelse fik vi mulighed for at vise bla. Tami Lester/EMI samt repræsentanter fra verdens største booking-agentur William Morris hvad vi står for live. I det hele taget blev der samlet godt ind af visitkort, som kan vise sig at blive værdifulde på længere sigt. Helt konkret mødte vi film-manden John Thompson, som senere hjalp os med at filme nogle scener til det der gerne skulle ende med at være videoen til vores nye monsterhit Hollywood . Også ved den mere uformelle koncert omkring poolen hos NC Uhrenholdt i Beverly Hills et par dage senere, var der dukket en masse branche-folk op takket være et stort arbejde fra The Trade Commission, Tyler Barth og MXD. Godt gået!

LA - SPOT on DK

Tre danske bands på plakaten ved mini-koncert
på den hippe tv-station – MusicPlusTV.

Alt i alt et par superfede og udbytterige Karavane-uger med Surfact, Vincent og Outlandish/Gypsies, som også bød på interview og mini-koncert på den hippe tv-station MusicPlusTV. (MXD-artikler om Funky Nashville i LA:
Artikel 1, artikel 2 , artikel 3 samt en nyhedsartikel fra Danmarks Eksportråd, Udenrigsministeriet.

Efter Karavanen var det tid til at bure sig inde i Sherman Oaks for at få nye tracks i kassen. Dog blev det også lige til en smut-tur på 3000 km i Chevy’en til et par jobs i Tucson og på Hyper-festivalen i Albuquerque. Køreturen gennem Arizona og New Mexico udnyttede vi også til nogle film-optagelser i de langstrakte ørkenlandskaber samt en afstikker til storslåede Grand Canyon.

LA - Ørken

Funky Nashville nyder sidste åndedrag i
Californiens storslåede natur.
 

Nu er det tid til at vende hjem efter 3 intense, udbytterige og lærerige måneder for Funky Nashville. Vi har nået de fleste af vores mål mht. at skabe kontakter og få hul igennem til den amerikanske musik- og filmbranche. Vores US-netværk er stort og udbygget, og vores musik er generelt blevet taget rigtig godt imod i USA og Canada. Helt konkret har vi fået et track med i en stor landsdækkende tv-serie med kendte stjerner, og EMI i LA arbejder på at få os placeret i meget mere, hvilket hele tiden har været et af vores helt store mål. Der er positiv interesse fra pladeselskaber, bookingagenter, managers og co-writers, og når puslespillet bliver lagt rigtigt i samarbejde med Iceberg Records og Digital Marketing Group vil det i alle henseender gøre den kommende US-udgivelse meget mere smidig og salgbar.

Caspar, Sverre, Thomas og Mads takker MXD for støtten som har gjort hele projektet muligt – og vi glæder os nu vanvittigt meget til at komme hjem til familie, venner, leverpostej, rugbrød, social sikkerhed, Superliga, bøgetræer, små biler, Netto, drikkevand uden klor, cykler, Reimer Bo, pløjemarker, P1 og alt det andet den smukke danske hverdag tilbyder…