Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Slaraffenland i Texas

Publiceret

Publikum på spillestedet Mohawk var glade
for Slaraffenland – og gruppen nød
opbakningen.

Slaraffenland?. Tjaa…. Dovner udendørs i en liggestol i Austin, Texas i små 25 graders solskin den 15. marts, efter lige at have tilbagelagt en løbetur langs den lokale flod, dyppet mig i poolen og varmet efter i jacuzzien på hotellets top – inden aftenens og nattens arbejde. Slaraffenland? Ja, tæt på. 

12 timer tidligere var Slaraffenland henlagt til det lokale spillested Mohawk på første spilledag på SXSW i form af den danske avantgarde kvintet af samme navns optræden. Der var godt fyldt op i den lille klub og filmhold og amatørfotografer havde travlt med at forevige de danske spillemænd.

Efter første nummer blev der højlydt råber ’fissa, fissa’ af en flok glade fans, som ikke havde dansk som modersmål. Slaraffenland nød opbakningen og gik ufortrødent i krig med deres mildest talt varierede musikalske udskejelser.

Fuld blæs fra avantgardisterne i Slaraffenland
i Austin, Texas.

Det ene øjeblik på et virvar af effektpedaler, bas, trommer og guitar, for øjeblikket efter, fem mand høj, at gi’ den gas på trækbasun, saxofon, klarinet, tværfløjte og melodika.
Og det næste øjeblik igen meditativt dvælende, inden det næste moment var infernalsk støjende.

Bandet nød tydeligt situationen og opmærksomheden og sympatien var gengældt hos det fremmødte publikum som flittigt applaudere de danske musikere. Udover de mange gale amerikanere og andre tilrejsende stod to repræsentanter for Roskilde Festivalens booking gruppe og så glade og tilfredse ud. Så hvem ved, måske bliver der også dømt slaraffenland i mere end en forstand på Dyrskuepladsen til sommer.


Slaraffenland, Mohawk, 14.3, SXSW, Austin, Texas