Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Asteroids Galaxy-succes i Groningen trods forfrysninger i strandtøjet

Publiceret
Mette Lindberg - strålede igennem på scenen midt i vinterkulden.

Mette Lindberg – strålede igennem på scenen midt i vinterkulden.

Gruppen klar til lang ny tørn på det internationale marked med pladeudgivelse og både USA- og Europa-turné.

Det var fra ilden til asken – sådan rent temperaturmæssigt –  da The Asteroids Galaxy Tour torsdag først på aftenen åbnede årets danske deltagelse ved Eurosonic Festivalen i hollandske Groningen.

Dér oppe på scenen foran de 6-700 godt indpakkede småfrysende tilskuere på de regnsjaskvåde brosten ved festivalens store Open Air (!) scene, stod sanger Mette Lindberg  – sit strandtøj!!

– Jo, jeg kommer lige fra Bangkok, men havde ikke fået min bagage med, så jeg har ikke andet end det her – selv sminken har jeg måttet låne mig frem til, formåede Mette Lindberg at smile frem bagefter, selv om hun hundefrøs og hendes iskolde fingre efter koncerten havde samme kulør som de røde striber i hendes lette trøje.

Gruppens optræden blev filmet og vist på storskærm.

Gruppens optræden blev filmet og vist på storskærm.

100.000 tilskuere i Hanoi
Lindberg og resten af bandet var netop ankommet til Holland fra miniferier i henholdsvis Bangkok og Vietnam oven på en nytårsaften i Hanoi foran 100.000 tilskuere som del af endnu et stort Heineken-show –  hvor gruppen i øvrigt havde optrådt særskilt for og var blevet forhåndsgodkendt af den lokale censur-kommite lige inden selve Hanoi-koncerten – så forandringen var til at mærke for gruppen.

Det var ikke bare musikernes kold/stive fingre, der skulle varmes op – det var meget naturligt også udendørspublikummet, som gruppen syntes havde været en smule træge, inden de  for alvor begyndte at røre på sig i kulden. Men i sikker rutineret stil, med baggrund i rigtigt mange udenlandske jobs, fik gruppen med Mette Lindberg i indpiskerens rolle lukket tilhørerne op med deres pop, funk og soul, hvor ikke bare Heinken-favoritten ”The Golden Age” fik publikum med, men også den nye single ”Heart Attack”, der med sin umiddelbare pop og tykke synthgroove lød som et rigtigt godt bud på et vaskeægte forårshit.

Der var massivt tilskuerfremmøde i vinterkulden - men folk blev også varmet godt igennem af poppen-soulen-funken.

Der var massivt tilskuerfremmøde i vinterkulden
– men folk blev også varmet godt igennem af
poppen-soulen-funken.

Fire nye sange luftet
I alt fire nye sange blev det til fra det kommende album ”Out Of Frequenzy”, som udsendes i USA 31. januar (via Sony Red) og derefter i Europa 27. februar med tyvstart i Tyskland tre dage før (via distributionsaftale med Rough Trade).

Og netop Tyskland er et af de store håb for gruppen, fortale manager Henning Dietz: – Jeg har netop i dag fået melding om at ”Heart Attack” er kommet på playliste hos 17 tyske radiostationer og er kommet ind i varmen på 24 andre. Jo, det tegner godt, siger Dietz.

Alt i alt er startskuddet altså gået til en ny travl international periode for gruppen:
Promotion-arbejde i Europa venter den øvrige del af måneden, inden en tre uger lang USA-turné starter 31. januar. Efter den er slut 20. februa, kommer endnu en måneds international promotion, inden april går med Europa-turné – og hvor sommeren er sat af til de festivaler som et godt skåret job på Eurosonic forhåbentlig er med til at sikre.

Asteroids Galaxy Tour blev interviewet flere gange i løbet af festivalen af diverse medier – se bl.a. indslag med akustisk udgave af “Heart Attack” her.