Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

At tage skridtet videre

Publiceret

Som vanligt stjal forsanger Troels Abrahamsen
sin del af showet – sådan er det gerne når Veto
spiller op.

Synth-rockerne i Veto har siden deres debut-ep i 2005, "I Will Not Listen", været blandt favoritterne på de danske spillesteder, med deres energiske live-optrædener og ufejlbarlige musikalitet. Således har de seneste to år budt på udsolgte koncerter på alt fra Rust til Store Vega – med et enkelt smut forbi en overordentlig velbesøgt koncert på Roskilde Festival. Også Danish Music Awards for ”Årets Nye Danske Navn” og ”Årets Danske Musikvideo”, samt Gaffa-priser for ”Årets Danske Album” og ”Årets Danske Band” er blevet puttet i baggagen siden  ep’en og  det første fuldlængde album, "There’s a Beat in All Machines".

Med den massive danske opmærksomhed er fulgt interesse fra udlandet, hvilket har resulteret i at Vetos danske management, Ulrik Ørum-Petersen, og bookingselskabet Skandinavian, i dag assisteres af agenter og bookere i hele Skandinavien, det meste af Europa og Nordamerika. Det til trods for at debutalbummet kun er udgivet i Skandinavien. At albummet endnu ikke er ude i Holland var muligvis årsag til at Vetos koncert fredag aften på Eurosonic ikke var på et stor venue som Grand Theatre eller Vera, men derimod på den mere intime klub under News Café i hjertet af Groningen.

Allerede under bandets lydprøve var spillestedet tætpakket; en enkelt belgisk fan havde sågar ventet foran scenen lige siden dørene var blevet åbnet, efter at have kørt i fem timer for at se sit yndlingsband. Ved siden af hende stod fremtidige og eventuelle samarbejdspartnere, der i den næste tid skal tegne nye udlandseventyr for det danske band. Veto har med det kommende album, der udkommer i maj, nemlig valgt at gå nye veje. Det nye album vil blive udgivet på Vetos eget selskab, for derefter at blive licencieret til selskaber i Danmark og resten af verden, hvorfor hovedformålet med denne showcase-koncert på Eurosonic var, at få lukket aftaler med de selskaber, der allerede er i dialog med bandet.

Spillestedet News Café er ikke blandt de største på Eurosonic – det
gav en intim stemning.

Vigtig i forhold til Europa
Også i tour-øjemed var den vellykkede Eurosonic-koncert vigtig, for hvor manager Ulrik Ørum-Petersen i disse dage har for øje at lukke licens-aftaler med pladeselskaber fra Europa og resten af verden, så er det op til Vetos bookingbureau, Skandinavian, at få promotere fra bl.a. Holland, Belgien, UK og Tyskland interesseret i bandet, herunder især de mange festivalbookere der er tilstede på Eurosonic.

Aftaler er efter sigende indgået ,og Veto har taget et stort skridt videre, men detaljerne er tys-tys, så vi må i spænding vente og se hvad der tegner sig for den unge rock-kvintet. Indtil sløret falder, kan vi se frem til endnu en Veto-koncert på by:Larm i Oslo den 21.-23. februar og ikke mindst det nye album, der forventes ude i maj måned.

VETO
Eurosonic – News Café – Fredag 11. januar