Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Debutant-priser til Ida Corr og Alphabeat

Publiceret

EBBA-modtagerne på scenen – Ida Corr ses som
nr. seks fra højre.
(Klik på foto for større udgave).

Der var to danske prismodtagere, da EBBA – European Border Breaker Awards blev uddelt på åbningsdagen af Eurosonic Festivalen i hollandske Groningen: 

Ida Corr og Alphabeat fik begge EBBA-priser ved et tv-show , hvor i alt 10 debuterende europæiske solister/grupper blev  hædret for deres succes uden for egne laqndegrænser – udvalgt efter kriterier som  stort salg i EU-lande mellem september 2007-august 2008, liveerfaring uden for egne landegrænser, opnået airplay hos radiofonierne inden European Broadcasting Unions – EBUs medlemsrækker m.v.

Med salg på over 100.000 alene i England og dermed en 2. plads på briternes singlehitliste med ”One” var danske Ida Corr selvskreven, og sangeren var også blandt de fem acts, der optrådte ved showet, hvor hun var showstopperen med en farverig, genneført udgave af ”One”, inden den stod på prisoverrækkelse og takketale på scenen – et nummer som både showmæssigt og musikalsk adskilte sig markant fra det øvrige felt.

Ida Corr havde fået lokale dansere på til
showet -som havde luret hendes video af…

Ida Corr udtrykte da også glæde for prisen og den ekstra eksponering efter showet: – Det er da dejligt med international anerkendelse til unge musikere, og så syntes jeg personligt det var en oplevelse at være med i et show med Jools Holland (showets vært, hentet fra BBC, red.), fordi han er med til at give det hele et professionelt skær, sagde sangeren, der allerede fredag aften står på scenen i Rumænien – og som mandag i øvrigt er topnavn sammen med Camille Jones, når Danish Dance Music Export afvikler stort show ved MIDEM-messen i Cannes.

I det hele taget er Ida Corr travl på de internationale scener, hvor Australien netop er blevet besøgt og hvor shows i bl.a. Tyskland, Frankrig, Østrig. Brasilien, Guadalupe og Egypten venter inden for den nærmeste tid.

–    Ja, og så er det forskellige af mine sange, der gør sig lige nu i de forskellige lande. Nogle steder, som i England er det ”One”, andre steder som i f.eks. Tyskland har vi lige udgivet ”Ride My Tempo”, og til marts udsender vi en 3. single ”Time” i Skandinavien. Men på et tidspunkt når alle lande vel på omgangshøjde, smiler Corr af situationen.

Hendes manager, engelske Mark Lusty bekræftede den stadigt voksende internationale efterspørgsel: – Dels fra lande, hvor hun ikke er udgivet endnu, dels fra Japan, Sydafrika og hele del europæiske marked – især Østeuropa:

–    Og så er der  England, som hvad singler angår er lidt specielle. Dér følger man ikke bare hits op med et nyt nummer, så i øjeblikket går vi og venter på et specielt mix, som skal udgives specielt dér, fortæller manageren.

Ida Corr regner med at hendes seneste succesalbum ”One” følges op med et nyt album i eftersommeren/efteråret 2009. Dér venter selvsagt også en international lancering. 

Den anden danske prismodtager, Alphabeat kunne ikke selv møde op til prisoverrækkelsen, men sendte en videohilsen som blev modtaget med genkendelsesråb og stort  bifald fra publikum.