Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Dyster synthpop på Eurosonic – leveret af Battlekat

Publiceret
Battlekat til deres første koncert i Holland - Eurosonic 2012. Foto: Jon Hededal.

Battlekat til deres første koncert i Holland
– Eurosonic 2012. Foto: Jon Hededal.

Fredag aften lidt i 23 blev Huis de Beurs ramt af en massiv mur af dyster synthpop, da Battlekat spillede til årets Eurosonic.

Danske Battlekat er et såkaldt blogband – altså et band, der har en del hits på blogs rundt om i verden. Lige nu er det ikke i Danmark, de får flest hits, men derimod England, Tyskland og Frankrig. Bandet har også haft en del koncerter i Tyskland, og fredag aften skulle de spille deres første hollandske koncert på Eurosonic Festival 2012.

Bandet spillede et veloplagt job for det fremmødte publikum, der lod sig fange af de elektroniske toner, kvartetten frembragte. På scenen var der godt gang i forsanger Matilde, der med sin vokal fyldte rummet. Bagerst på scenen sørgede elektronik-troldmanden Balder for at der var tunge beats, mens sveden sprang fra hans pande.

Under koncerten blev der også benyttet utraditionelle ”instrumenter” til at skabe stemninger. Balndt andet blev et nummer åbnet med at krølle cellofanpapir foran mikrofonen, og i et andet blev to walkie-talkies brugt til at skabe feedback.

Da koncerten var slut blev enkelte af tilskuerne tilbage, blandt dem var Mário Gesvantner fra Pohoda Festival i Slovakiet.

– Det er et af de bedste bands, jeg har set i løbet af torsdag og fredag, sagde han og fortsatte: – De havde en god energi og nogle lidt mærkelige lyde, det kan jeg godt lide.

Den elektronisk troldmand Balder med walkie-talkies som instrument. Foto: Jon Hededal

Den elektronisk troldmand Balder med walkie-talkies
som instrument. Foto: Jon Hededal

Generelt er Mário Gesvantner glad for den skandinaviske musikscene, som, han mener, har mange spændende bands.

Kontakter i London
Efter koncerten fortalte Battlekat lidt om, hvad de går og arbejder med.

– Vi håber selvfølgelig på at få nogle internationale kontakter hernede – det er jo et internationalt springbræt, fortæller forsanger Matilde.

Hun bliver suppleret af guitarist med mere Johnny: – Det er også rart, at der kom relativt mange til vores første koncert i Holland.

Men bandet har allerede selv været i gang med at skabe kontakter i England. I september brugte de en uge i London, hvor de spillede nogle koncerter. I den periode fik de kontakt til mennesker, der gerne vil hjælpe dem med at komme tilbage til det engelske og derudover også give en hånd med at få udgivet en 7” single derovre.

NME: Hold øje med dem
Og så har det anerkendte musikmagasin NME har fået øjnene op for den danske kvartet, og har placeret dem på listen af 100 bands, de mener, man skal holde øje med i 2012.

Men bandet holder dog benene på jorden, da man, som de siger, møder mange i branchen, der siger, at de kan hjælpe, uden de gør det.

– Man bliver bare nødt til at tage en dag af gangen, slutter Matilde.