Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Engelske NME kravler ned i Nørrebros mørke undergrund

Publiceret
NME-featuren på københavner-punken. Klik på link nederst i artikel for at se hele NME-historien.

NME-featuren på københavner-punken. Klik på link nederst i artikel for at se hele NME-historien.

Pagan Youth, Lower, Girlseeker, Sexdrome, Age Coin, Jackman og mange andre. Det vrimler med nyklækkede rock- og punkbands, når man bevæger sig ned ad trappen til det dystre og aggressive kælderhjørne af den københavnske undergrundsmusik, og det har det hæderkronede engelske musikblad NME nu også fået øje på.

I et stort temanummer under overskriften  ”The Hottest” dyrker NME i en helsides artikel hvordan den danske punkscene er genopstået fra dybet af en københavnsk kulkælder.

NME har bevæget sig ned i røgen og hardcore noise-støjen, som fylder kælderen hos det københavnske kultlabel Posh Isolation i Blågårdsgade på Nørrebro i København. Og her beskrives så miljøet, hvor en lille hær af musikere samarbejder på kryds og tværs på en punkscene, der genremæssigt spænder over black metal, industrial, power electronics og punk og synth.

Nye projekter – Iceage- og Sexdrome-samarbejde med internationalt fokus
Til NME fortæller bagmændene, Loke Rahbek fra bandet Sexdrome og Christian Stadsgaard om hvordan Posh Isolation er blevet et hæng-ud-sted, der emmer af rå rockenergi. 22-årige Rahbek beskriver endvidere til NME, hvordan miljøet skaber nye samarbejder – bl.a. indgår han selv i en ny konstellation sammen med Iceages frontmand Elias Bender Rønnenfelt. Denne nye gruppe kaldes pt. Vår, og får deres europæiske debut på Incubate festivalen i Holland til september.

Derefter trækker et studie i New York de unge københavnerne over Atlanten med planer om at lave en et nyt album.