Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Kompromisløse stemninger i yderområdet

Publiceret
Sleep Party People - svævende klange og tågede steminger.

Sleep Party People – svævende klange
og tågede steminger.

Eurosonic: Sleep Party People – opvarmning til travlt forår med ny cd og turné

Helt ude i Eurosonic Festivals yderste galaxe, laaangt væk fra byens og festivalens centrale torve og knudepunkter, formåede Sleep Party People alligevel at trække et par hundrede nysgerrige tilhørere til deres optræden på spillestedet Het Paleis – eller hvad man nu end skal kalde en stor lokalitet med højt til loftet og linoleums idrætsgulv.

Om det var lokalet, der gav gruppen de lydproblemer, der forsinkede koncerten – og bag kulissen stressede gruppen – skal være usagt, men det gav til gengæld røgen og en den stearin-tunge disede fornemmelse mulighed for at brede sig h-e-l-t til alleryderste sprække af lokalet, som en passende ramme til Brian Batz  & co.s drømmende, tågede stemninger og forløb.

Nye numre
Koncertens otte numre præsenterede tre nye sange fra gruppens andet album, som udkommer til april i Europa, sange som kort bedømt lyder som en videreudvikling af gruppens dyder:

De svævende, stille udviklinger med klimaks i den smukkeste støj  og de effektive beat-drevne sange med stærk puls. Udført til stor applaus da ”The City Light Died” var eksempel på det første og ”I’ve seen them dissapear with tears in the Rain” fulgte efter –  garneret med gruppens små søde, nærmest naivistiske numre.

Selv om koncerten fandt sted i festivalens yderområde var mere end 200 med fra koncertstart.

Selv om koncerten fandt sted i festivalens
yderområde var mere end 200 med fra koncertstart.

Og publikumsstemningen til denne tur i det kompromisløse musikalske drømmeland, var aldrig andet en bifaldende og venlig – selv om del desværre sivede videre mod koncertens slutning.

Men sådan er festivaler som Eurosonic, hvor næste koncert hele tiden trækker – og det gør heller ikke så meget, hvis bare et par bookere fra sommerens internationale festivaler har fået sat deres kryds ved gruppen. For det er den største målsætning, fortalte gruppens manager Jesper Quist Kaalund efter koncerten.

Og ellers er foråret klar: Festival-job i Paris senere på måneden, album-release til april , og forårsturné til England i midten af april – efterfulgt af resten af Europa, hvor Spanien, Frankrig, Tyskland og Italien er nye markeringer af det Europa-kort, som forvejen tæller GAS-landene, England og de nordiske lande.