Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Mimas vil selv

Publiceret
 

Mimas – en gruppe man lægger mærke til. 

Mimas spiller ikke frygtelig mange jobs i Danmark, men til gengæld spiller de en masses jobs rundt om i Europa. Den voldsomme koncert-aktivitet er et afkast af det arbejde, som bandet selv har lagt i at få booket jobs og ligeledes af de chancer, som bandet har taget i løbet af de sidste år.

I 2006 sprang gruppen på et fly til London, for at spille en enkelt koncert. Økonomisk var der isoleret set tale om en ren katastrofe, men de fik et andet afkast af deres job: de fik udbygget deres netværk i musikverdenen. De har nu været på tour fire gange i England og er netop nu i gang med den femte.

Den voldsomme koncertaktivtet i England medførte kontrakt med Big Scary Monster Records, som udgav Mimas’ debut album ”The Worries” i Storbritannien i oktober 2008. Ligeledes blev de signet med det franske selskab Distile Records, der stod for udgivelsen af albummet i Frankrig, Spanien og Beneluxlandene.

Efter udgivelsen fik bandet på egen hånd booket en turné på det europæiske fastland med koncerter i blandt andet Tyskland, Frankrig og Spanien. Blandt andet indspillede de en live-session hos den franske radiostation Aligre i programmet Planet Claire. Et program hvor også Animal Collective blandt andre også har lagt vejen forbi.

Det sidste job på det europæiske fastland var i Barcelona  27. juni, men den lange koncertrække var tilsyneladende ikke nok til at få Mimas til at hvile på laurbærene, for de spiller lige nu tre jobs i England –  og vender tilbage til de britiske i oktober!