Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

MXD OPBYGGER NYT BLOGGER-NETVÆRK

Sara Lindbæk

blogMXD styrker samarbejdet med internationale mode- og livstilsbloggere for at skabe en øget dækning af dansk musik og anden kultur. Første fremstød sker i samarbejde med Roskilde Festival og VEGA.

– MXD oplever på flere markeder en stigende interesse for dansk og nordisk kultur. Det vi oplever er, at når de udenlandske journalister og bloggere skriver om dansk musik, så sker det i stigende grad med reference til dansk film, tv-serier, mad, mode osv. Formålet med dette projekt er at bearbejde disse muligheder mere systematisk, fortæller MXD’s direktør, Thomas Rohde, om baggrunden for at MXD nu skaber et helt nyt blogger-netværk.

I den forbindelse har MXD etableret et samarbejde med kommunikationsbureauet Lahme, der har specialiseret sig i aktivering af mode- og livsstilsbloggere.

Thomas Rohde fortæller om samarbejdet:

– Musikscenen tilhører ikke længere ”kun” de klassiske musikblogs. Seneste eksempel er Glastonbury Festivalen 2013, der fik umådeligt meget omtale og goodwill fra en for musikbranchen overraskende kant, nemlig modebloggere og britiske It-girls. Den case har vi lært meget af.

Et centralt element i MXD’s nye promo-strategi består altså i at styrke samarbejdet med internationale mode- og livstilsbloggere for at skabe en øget dækning af dansk musik og anden kultur i disse mediekanaler.

Roskilde Festival og VEGA bakker op
Som et første skridt inviteres 14 store bloggere fra Norge, Holland og Tyskland til en forårsweekend i København 11.-13. april, for at opleve og skrive om byen, dansk kultur, mad… Og så skal de naturligvis høre god, god, god musik!

Her får bloggerne også lejlighed til at møde et af Danmarks helt store kulturbrands, Roskilde Festival, ved et arrangement i VEGA. Sammen med VEGA har Roskilde Festival programsat en koncertaften 12. april, som giver bloggerne en forsmag på dansk musik, som kan opleves på Roskilde Rising-scenen i år.

Thomas Rohde fortæller:

– Vi er glade for Roskilde Festivals engagement i projektet. Og så spiller Roskilde Festival jo en central rolle i fortællingen om dansk musik. Endelig glæder vi os som altid til at træde i promo-tøjet for danske bands.

De fire bands, som optræder på Roskilde Rising i VEGA 12. april er: Mont Oliver, Blaue Blume, The Awesome Wells og Communions.

Senere på året får bloggerne også mulighed at opleve Roskilde-stemningen ved selvsyn, idet Roskilde Festival inviterer dem til årets festival.

Mere information:

Projektleder Anders Meisner: anders@mxd.dk
Adm. direktør Thomas Rohde: thomas@mxd.dk