Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

”Now I need to see you dance!”

Publiceret

RebekkaMaria fik efterhånden godt greb om det hollandske publikum..
 

Dansk/svenske RebekkaMaria, der af nogle måske bedre kendes som sangerinden i indie-setuppet Lampshade, havde fået tildelt den tvivlsomme ære at være et af de første acts på festivalens program, og skulle derfor pumpe energien tilbage i de internationale branchefolk, der blot minutter forinden havde rejst sig fra wienerschnitzler og kipfilet met een pepparsaas. Hollandsk kogekunst og fængende, flirtende elektro er en farlig cocktail, og det var da også kun lige så stille og ganske forsigtigt at publikum fandt vej til det godt gemte spillested, Huis de Beurs.

Ganske ufortrødent fik As In RebekkaMaria dog skruet op for både egen og andres energi og varme, mens bandet igennem et 45 minutter langt sæt spillede sig fra kantet elektro-pop til en mere hårdtpumpet, drevent groovy club-elektro á la Ed Banger (Justice, Uffie, m.fl.); en blanding der siden bandets tilblivelse for blot et lille års tid siden har givet genlyd i det meste af Europa. For selv om As In RebekkaMaria endnu ikke har udgivet et album i hverken Danmark eller udland, så har en velfortjent hype allerede sendt gruppens musik vidt og bredt. Og folk lytter interesserede med.

En fængende-flirtende
dansk-svenske elektro-cocktail
visualiseret.

tik imod reglerne
At bandet først albumdebuterer i Danmark den 17. marts har (heldigvis) ikke kunne holde udenlandske samarbejdspartnere fra livet, og As In RebekkaMaria er derfor – stik imod reglerne – allerede repræsenteret af agenter i fx Sverige, Norge, Holland, Belgien og England. Den overvældende interesse fra udlandet har sat bandet i en overordentlig ønskelig situation, men har samtidig også betydet at manager og trommeslager, Johannes Dybkjær Andersson, har måtte smide sin ”Håndbog for overtagelse af verdensherredømmet” langt væk og tage de nødvendige skridt i omvendt rækkefølge; udlandet er kommet til As In RebekkaMaria, nu skal As In RebekkaMaria til udlandet.

I virkeligheden er næste skridt blot et spørgsmål om relevans. As In RebekkaMaria udgiver selv sin albumdebut, der i Danmark og Sverige bliver distribueret af A:larm Music, og bandet har frie hænder til at finde relevante distributører i det øvrige udland. Hvilket også er en af grundene til at bandet spiller denne slags showcase-koncerter på Eurosonic og senere på by:Larm i Oslo. Mellem networking og skulderklap kunne Johannes Andersson efter koncerten berette om indsatsen, at deres udenlandske agenter gør det nemmere at finde internationalt fodfæste, og at arbejdet med at finde distributører allerede er godt i gang. 10-15 møder med eventuelle samarbejdspartnere, som fx PlayItAgainSam! og Epitaph, er allerede sat op i løbet af Eurosonic weekenden, og bandet har derudover en liste på ca. 30 folk de gerne vil starte en dialog med; det altoverskyggende krav værende dedikation og relevans.

På trods af at enkelte af de fremmødte under koncerten umiddelbart fandt det svært at mønstre dedikation og relevans ovenpå wienerschnitzel og kipfilet, så blev flertallet betaget af den fængende-flirtende dansk-svenske elektro-cocktail. Og de må hellere vænne sig til det. For efter alt at dømme er verdensherredømmet af As In RebekkaMarias musikalske niche lige rundt om hjørnet – håndbog eller ej.

As In RebekkaMaria
Eurosonic – Huis de Beurs – Torsdag 10. januar