Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Oplæg til dampende dansk aften på MIDEM-messen

Publiceret

Ida Corr – trækplaster på den
danske aften sammen med…

Efter mange store fremstød inden for rockens verden, sættes der nu fokus på den dance- og electronica-orienterede del af den danske musik, når DDME – Danish Dance Music Export præsenterer Ida Corr og Camille Jones i live-optrædener samt dj-sæt med henholdsvis Kenneth Bager, Rune RK, The Montanas (aka Morjac & Michael Parsberg) og Mike Sheridan på MIDEM Messen i Cannes.

Det sker på mandag 19. januar kl. 22.00 på Loft Club – en lille intim klub på toppen af restaurant Tantra, hvor der blot er plads til 200 gæster, og hvor der derfor allerede synes at være garanti for proppet lokale og dampende hed atmosfære:

Det danske program præsenterer nemlig en bred kvalitets-palet: Ida Corr og Camille Jones er allerede internationalt sælgende topnavne (begge bl.a. top 5 i England), mens dj-sættene går lige fra veteranen Kenneth Bager (kendt i adskillige internationale sammenhænge – udsender album i England i foråret), Rune RK og The Montanas Morjac som begge er ved at have gode kontakter i udlandet, samt det helt nye stjerneskud, 17-årige Mike Sheridan. Alt i alt er det et program, som er sikker på at trække folk til, og DDME har da også allerede modtaget 500 forespørgsler på arrangementet, hvor kun inviterede får adgang.   

–  Men vi har med vilje satset på en intim ramme, hvor vi kan skabe en tæt atmosfære – og hvor der vil være efterspørgsel, siger DDME’s initiativtager Oliver Zähringer, der sammen med L.P. Støvring er drivkræfterne  bag DDME og mandagens program.

… Camille Jones – begge
optræder live.

Og Oliver Zähringer kan heller ikke lade være med at glæde sig over, at der nu ”endelig” satses på dance- og electronica-musikken:

Internationale salgssucceser
–    Hidtil har de store musikeksport-fremstød mest været fokuseret på rock. Men det er altså navne som Aqua, Safri Duo, Me & My osv. der har været de store internationale salgssucceser – derfor er det også rart, at vi nu kan lave en samlet international præsentation af de danske kvaliteter inden for ”vores” genre, siger Oliver Zähringer.
 
MXDs leder Thomas Rohde supplerer: – MXD har støttet starten og udviklingen af DDME gennem de sidste fire år, og er glad for at se organisationen løfte så substantielt et arrangement.

–    Vi mener, at det er vigtigt at støtte op om den elektroniske musik. Der er en stor talentmasse og gennem de seneste 10-15 år har den elektroniske musik stået for en række af de største eksportsucceser – kvantitativt set – for dansk musik med navne som Me & My, Aqua, S.O.A.P., Safri Duo, Infernal, Ida Corr, Camille Jones, Anders Trentemøller og Morjac. Danmark har altså en kompetence på dette område, som vi skal værne om og videreudvikle, slutter Thomas Rohde.

Kenneth Bager – klar til den hede aften…

I øvrigt er der i 2009 igen stor dansk branche-søgning mod MIDEM. Næsten 100 danske deltagere fra pladeselskaber, organisationer, musikforlag etc. er med på messen, der for 23. år har en fælles dansk stand i messeområdet med Kunststyrelsens Musikcenter som tovholder.