Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Proppede huse – også til de danske grupper

Publiceret

Our Broken Gardens Anna Brønsted badet
i scenelyset på USVA.
(Klik på foto for større version).
(FOTO: Anne-Katrine Bak)

Andendagen af Eurosonic bød på festivalens tættest pakkede program, de største navne – og også en aften hvor de mange branche-repræsentanter for alvor fik konkurrence af den altid musiksultne Groningen-ungdom – med lange køer til følge foran noget nær alle byens spillestedet, barer og cafeer, som næsten alle var fyldt til bristepunktet.

Så det var en aften for den store musikfest og den gode stemning, og det gjaldt – heldigvis – også for de tre danske navne, Our Broken Garden, The Asteroids Galaxy tour og Grand Avenue, der bidrog til et fredags-program med cirka 110 koncerter på de 29 scener koncentreret omkring bymidten.
  


Our Broken Garden, USVA

Et lille og intimt lokale ventede Our Broken Garden, da de fredag gik på scenen i Groningen på spillestedet USVA. Det ca. 150 personers store publikum tog godt imod bandet, som leverede en solid præstation på scenen. Med Anna Brønsted i front, spillede Our Broken Garden et 45 minutter langt set, som var både smukt, rørende og intenst.

Sidste år bød på stor success for bandet – den første plade blev kåret til en af årets 50 bedste af det engelske musik magasin MOJO, og det blev også til en længere tour med Efterklang, samt en tre ugers turne som  headliner i efteråret. Derfor var det et optimistisk Our Broken Garden som vi mødte efter koncerten.

– Koncerten gik rigtig godt og publikum tog dejligt imod os. Vi har glædet os til at spille, sagde Anna Brønsted efter koncerten, og man kunne mærke at folk lyttede og var nærværende, så det var rigtig lækkert – Især på en aften hvor Groningen er klædt på til fest, synes jeg det er fedt at mærke at folk tænder på musik af den lidt mere dreamy slags.

Udover en showcase for Our Broken Garden’s engelske pladeselskab Bella Union 14. februar i London, var fredags-koncerten en af de få, som bandet vil spille i vinter/forårsperioden – dog bliver det til en solo-koncert ved by:Larm-festivalen i februar. Men ellers er planen, at der skal skrives nyt materiale til den næste plade.

Our Broken Garden er udgivet i hele Europa og arbejder p.t. på at få en distributionsaftale i hus hos det amerikanske marked.

Asteroids Galaxy Tour – på scenen. Debut-
albummet udkommer til april.
(FOTO: Søren Andersen).

The Asteroids Galaxy Tour, De Spieghel – Main
I Danmark mangler de stadig for alvor at blive introduceret for det brede publikum. Men syd for grænsen er man allerede begyndt at holde af forsanger Mette Lindberg og resten af den seks mand store besætning i The Asteroids Galaxy Tour. Aftenens koncert på det intime jazz-spillested De Spieghel var endnu et bevis på, at de i England bosiddende danskere er godt på vej frem på den musikalske stjernehimmel.

The Asteroids Galaxy Tour har endnu ikke udgivet et album, men det kommer ifølge Mette Lindberg den 20. april. Allerede nu har bandet dog kunne mærke en meget stor interesse. Noget som blandt andet har udmøntet sig i en masse jobs rundt om i Europa.

– Vi har lige spillet fire jobs i Tyskland, hvor vi var de eneste på plakaten og der var s’gu udsolgt! Folk kunne endda synge med på sangene. Det havde vi godt nok ikke lige regnet med, så det var vildt fedt, siger Mette Lindberg.

 Selvom aftenens optræden ved Eurosonic er en showcase, har den danske sekstet altså allerede godt fat i flere europæiske markeder – ligesom USA også kalder efter at Apple valgte at bruge en af bandets sange i en reklame for iPod. 

De Spieghel var proppet da The Asteroids Galaxy Tour gik på, og folk virker til at være med fra start. Det var tydeligt, at selv om salen var fyldt godt op med branchefolk med armene over kors, så var der også blevet plads til en hel del entusiastiske tilskuere, som fik danset godt igennem.

Det var bestemt ikke kun det ”almindelige” publikum, der har nød koncerten, for allerede kort efter afslutningen var de første internationale bookere ved at henvende sig. Blandt andre nævnes den store franske festival Trans Musicales – som afvikless i Rennes – som en bejler til The Asteroids Galaxy Tour.

Grand Avenues Rasmus Walter Hansen i front
for gruppen under Eurosonic-koncerten.
(FOTO: Søren Andersen)

Grand Avenue, News Cafe
Danske Grand Avenue sluttede en fin dansk weekend af med, at fyre op under publikum på en tætpakket scene i kælderen under den fancy News Café. 

Efter at have udgivet tre plader på EMI er kontrakten nu udløbet, og Grand Avenue er gået i gang med at lede efter nogen, som vil udgive deres fjerde studiealbum – et album som allerede nu er ved at tage form. Det beviste bandet, da de til aftenens sene koncert på Eurosonic spillede et enkelt spritnyt nummer, som der – måske lidt overrraskende – også blev taget virkelig godt i mod.

Grand Avenue gik først på scenen klokken kvarter over et, og det var ifølge bandet selv, også suverænt det seneste de nogensinde har spillet. Det lod dog ikke til at hæmme gruppen, der med en god energi kom fint ud over scenekanten. Ja faktisk bevægede forsanger Rasmus Walter-Hansen sig helt ud blandt publikum i to tilfælde.

Om det var den gode energi, eller om det bare var sangene, der passede publikum rigtig godt, vides ikke, men under alle omstændigheder fik Grand Avenue virkelig revet publikum med. Det var da også fire storsvende mænd, der efter koncerten måtte bruge en del tid på at snakke med begejstrede hollandske fans.

Selvom Grand Avenue altså ikke har en aftale på plads om en pladeudgivelse endnu, så forventer bandet at kunne færdiggøre et nyt album hen over sommeren. De har allerede kontakt til et amerikansk selskab, som måske vil udgive pladen over there. I Europa er det lidt mere uvist, men måske er EMI alligevel interesserede i at give Grand Avenue en chance til. Hvis man skal dømme ud fra det hollandske publikums begejstring, så ligger der i hvert fald en god fremtid og venter de fire.