Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Rekordstor dansk deltagelse ved Reeperbahn Festival – 17 bands er klar

Publiceret

MXD præsenterer i samarbejde med Reeperbahn Festival i Hamborg; Asbjørn, Rangleklods, Indians og The Floor is Made of Lava – det sker ved Danish Night arrangementet lørdag 22. September

Århusianske asbjørn er klar til Hamborg - og Tyskland

Århusianske asbjørn er klar til Hamborg – og Tyskland.

Den kommende Reeperbahn Festival (20.-22 september) i Hamborg er Tysklands største branchefestival. Og når vores nabo mod syd samtidig udgør verdens tredjestørste marked indenfor musik med over 80 mio. potentielle købere, kan dansk musik med tilfredshed notere sig at hele 17 fremadstormende bands er med på den prestigefyldte festival. Det tal er en rekord.

Danish Night
Hamborg er også byen hvor The Beatles startede deres fænomenale karriere, det skete på det legendariske spillested Indra, og det er her MXD igen har valgt at placere arrangementet “Danish Night” lørdag 22. September.

– Det er 3. år i træk der er dansk aften på Indra, og der vil være rig mulighed for den tyske branche og andre interesserede at opleve lovende danske kunstnere udfolde sig. I år er det Asbjørn, Rangleklods, Indians og The Floor Is Made Of Lava, der har fået lov til at vise deres potentiale og give deres bud på hvorfor det tyske marked skal satse på dem.

Succesen smitter
Den tyske branche har gennem de seneste år udvist stor interesse for dansk musik, hvor navne som Aura Dione, Agnes Obel og Medina allerede er brudt gennem lydmuren. Nu venter de næste danske navne i kulissen på at prøve kræfter med Tyskland – og forhåbentligt opnå samme opmærksomhed.

– Dansk musik har et rigtig godt image for tiden siger projektmanager Anders Meisner fra MXD.
– Det er både inden for poppen, men også den lidt hårdere genre, hvor navne som Volbeat og Kellermensch er populære. Den danske musikbranche fokuserer meget på det tyske marked og det gør at selv forholdsvis unge bands har oplevet at det er relativt tilgængeligt at komme til at turnere i Tyskland – og også Østrig – og dermed tidligt i deres karriere få en fod indenfor i det store udland.

The Floor is Made of Lava - et af de bands der har vakt tysk interesse

The Floor is Made of Lava – et af de bands
der har vakt tysk interesse

– Aura og Medinas kommercielle succeshistorier har åbnet op for andre danske bands og kunstneres muligheder på det store tyske marked, og det har selvfølgelig medvirket til at man i den danske musikbranche nu arbejder endnu mere målrettet og har lagt sig i selen for at markedsføre danske artister dernede. Derfor har MXD fokuseret meget på Tyskland gennem det seneste år, bl.a. med arrangementer og showcases under den nyligt overståede Berlin Music Week, med SPOT on Denmark i Köln samt med en rekordstor tysk branchedeltagelse på SPOT Festivalen, fortæller Anders Meisner.

Nu gælder det så Hamborg og blandt de 16 danske bands, der er inviteret til at spille under Reeperbahn Festivalen, er der så forskellige og alsidige navne som Vinnie Who, Repile Youth, I Got You on Tape, Boho Dancer, Dad Rocks, The Eclectic Moniker, Lukas Graham, Veto, The Asteroids Galaxy Tour, Shiny Darkly, Let Me Play Your Guitar, Kites and Komets og Spleen United.

Branche-Tilmelding
Foreløbig er der over 200 tilmeldte, primært udenlandske branchefolk men den danske branche er naturligvis velkommen og tilmelding kan ske på meisner@mxd.dk

Programmet for “Danish Night” på Indra:

Kl.18 Reception med øl og barbecue

Kl. 20 Indians

Kl. 21.10 Asbjørn

Kl.22.30 The Floor is Made of Lava

Kl. 00.00 Rangleklods