Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Reptile & Retard – i det udenlandske søgelys

Publiceret

Reptile & Retard - noget af en oplevelse på en scene - også i Hamburg.I forbindelse med Reeperbahn Festivalen gav Reptile & Retard  – igen – en hæsblæsende og fuldt udsolgt koncert. Denne gang fredag på Prinzenbar. Proppet til sidste milimeter. Det er efterhånden ved at være en god vane…

I forbindelse med Hamburg-koncerten fangede vi gruppens manager Andreas Lemche til et lille interview.

Reptile & Retard er netop kommet hjem fra London, hvor de er ved at indspille deres kommende debutalbum. Teamet bag albummet består af Dave Allan (The Cure, Human League og Depeche Mode) og Mark Ralph (Hot Chip), og  i det hele taget fortæller Andreas Lemche, at gruppen har været overrumplet over deres succes:

– Hele forløbet er foregået lidt i omvendt rækkefølge. Gruppen har endnu ikke udgivet en eneste single og har allerede bookingbureauer i Danmark, Tyskland, Østrig, Schweiz, Holland og Asien!! Lige nu prøver de at efterkomme efterspørgslen på deres musik og ser derfor frem til udgivelsen af deres debutalbum, siger han.

– Bandet er inde i en proces, hvor de er ved at definere deres sound. Efter der er kommet en trommeslager med i bandet, arbejder de på at kombinere det analoge og organiske med det elektroniske – for derigennem at skabe en mere rå og punket lyd, siger Andreas Lemche og fortsætter:

Stor forhåndsinteresse
– Ambitionen er, at masteren skal ligge klar i slutningen af dette år, og der er allerede flere pladeselskaber, som har budt ind på den. På nuværende tidspunkt har R&R valgt at gå i dialog med et større tysk pladeselskab.

Andreas Lemche fortæller at SPOT Festivalen har været en af milepælene for Reptile &Retard –  bl.a. på grund af den musikvideo, som fotografen Rasmus Weng Karlsen lavede til nummeret ”Speeddance” med klip fra deres SPOT-optræden:

Derudover har det resulteret i koncerter på Reeperbahn og SPOT On Denmark ved Montreux Jazz Festival – som efterfølgende har givet aftaler med bookingbureauerne TAKK i Schweiz og Ink Music i Østrig. Sidst men ikke mindst blev de også booket til Roskilde Festival efter deres optræden til SPOT.

Thomas Rohde fra MXD bekræfter hypen omkring bandet.
– Der er klart tale om et band, hvor rygterne løber blandt bookere og arrangører, som jo altid er på jagt efter det nye gennembrud fra undergrunden. Thomas Rohde bekræfter, at mange af de vigtige branchefolk havde valgt at afslutte aftenen i selskab med Reptile & Retard, og der var tydelig begejstring over de danske himmelstormere.

MXD arrangerer sammen med de andre nordiske musikeksportkontorer (NOMEX) en showcase i Tokyo til november med nordisk musik, hvor den japanske jury har udvalgt Reptile & Retard. Bandet planlægger i den forbindelse en større turne i Asien, hvor de har spillet tidligere, for at følge op på disse territorier, som har været et af deres første udenlandseventyr.