Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Seks danske navne til Sveriges største festival for up-coming bands

Publiceret
Lydmor - klar til en tur hinsidan.

Lydmor – klar til en tur hinsidan.

Den svenske festival Live at Heart løb af stablen for første gang sidste år, og blev med 150 koncerter på 12 scener Sveriges største musikfestival i 2010. I år er ambitionen at gøre det endnu bedre og større.

Arrangørerne er inspirerede af  South by SouthWest festivalen, og planen er at få Örebro på verdenskortet over musikalske byer, på samme måde som Austin i Texas er blevet det. Over 200 bands vil give koncert i løbet af weekenden 16.-17. september, og heriblandt er seks af dem nye, lovende bands fra Danmark: Cecilie Noreng, der synger elektronisk pop, punkrockbandet LSD on CIA, elektroniske Lydmor, postrockbandet Sky Architects, og de to rockbands Speak the King’s og The Boy That Got Away.

Den midtsvenske by, der ligger på højde med Stockholm og har 100.000 indbyggere, inddrager spillesteder, hoteller og barer i Örebro for at omdanne bymidten til pulserende musikmekka, og deltagerne undgår derved mudder, plastiktoiletter og andet kedeligt. Udover at henvende sig til lokale fra Örebro og opland, er festivalen af denne grund også specielt god til folk fra musikbranchen, på jagt efter det nyeste, nordiske musik.

Der er ikke et decideret hovednavn at finde på Live at Heart: alle artister er up-coming, og arrangørerne kalder det for en kæmpe showcase. Genrerne spænder bredt, og det vil være muligt at høre både folk, metal, reggae og hiphop, og selvfølgelig masser af pop, rock, indie og singer/songwriter.

Læs mere om festivalen her.