Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Spansk-nordisk musikbranche-træf i København

Publiceret

2-dages event onsdag 5. september og torsdag 6. september, hvor en stor delegation spanske musikbranchefolk flyves til København – bl.a. for at mødes med danske/nordiske kolleger på sidstedagen – forud for nordisk fremstød under Días Nórdicos-festivalen i Madrid senere på måneden.

Den nordiske kulturfestival Días Nórdicos i Madrid åbner 20.-21. september i Madrid for sin tredje sæson med et koncert-program arrangeret og præsenteret af ROSA – Dansk Rock Samråd og MXD – Music Export Denmark.

Men inden da – onsdag og torsdag – inviterer SPOT Festivalen i samarbejde med MXD, ROSA og de nordiske musikeksportkontorer, NOMEX til branchetræf  i København. Det er vægtige folk fra den spanske musikbranche, der kommer til landet – Primavera Festivalen, den spanske del af Livenation, Lollapalooza Chile/Brazil etc., som som torsdag mødes med nordiske og danske kolleger som det svenske pladeselskab Hybris, svenske Agency Group, Ørestadsfestivalen, danske PDH, Merger Management, Volcano etc. samt de nordiske musikeksportkontorer.

I alt 50 branchepersoner medvirker ved arrangementet til torsdagens netværksdel med diverse networking-sessions på BremenTeater, som efterfølges af middag, showcase-koncert med gruppen Broken Twin og efterfølgende sammenkomst. Men allerede onsdag og torsdag formiddag tages de indfløjne spanske gæster med på diverse møde- og sightseeing-arrangementer.

Anledningen til arrangementet er den danske involvering i Días Nórdicos-festivalen i Madrid, som ROSA begyndte for to år siden, og videreførte i 2011 sammen med NOMEX. Hidtil har sigtet overvejende været kulturmæssigt, men i år lægges business- og branchedelen til, fordi Spanien – trods krisen – stadig er et stort marked med eksport-potentiale både hvad angår store klubber og festivaler.

Turboweekend (DK), Hanne Kolstø (NO), Kura (IS), Lilla Sällskapet (SE) og Husky Rescue (FI) er navnene som åbner dette års udgave af Madrid-festivalen.