Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Stærk brancheinteresse for fælles dansk-tysk musikfremstød fredag i Berlin

Publiceret
Darkness Falls - det danske es fredag aften.

Darkness Falls – det danske es fredag aften.

Deltager-liste udvidet på grund af stor efterspørgsel – sidsteøjebliks-ændring i musikprogram

60 danske, tyske og internationale musikbranche-repræsentanter vil være til stede på Berlin-spilestedet Lido, når Mash Up Berlin! afvikles fredag aften.

Og der er i høj grad tale om et mash up, hvor modellen med joint venture på arrangør-side – MXD, SPOT Festivalen og den tyske sammenslutning af selvstændige pladeselskaber og musikvirksomheder, VUT – har skabt så stor brancheinteresse, at der er venteliste for at få plads ved arrangementet

30 tyske, 8 internationale og 22 danske repræsentanter for agenturer, pladeselskaber, musikeksport-kontorer etc. har meldt deres ankomst. Fra tysk side bl.a. den hotte digitale distributør Believe (som bl.a. har Spleen United og Rumour Said Fire i distribution), koncentagenturet Karsten Janke, Köln-festivalen C/O Pop, etc. Fra international side dukker  Østrigs og Luxemburgs musikeksportkontorer bl.a. op. Og så er store danske spillere som EMI og Skandinavian også blandt de deltagende, når der arrangeres tre-retters speed-dinner, hvor deltagerne skifter plads efter hver ret, for at komme i tale med så mange forskellige som muligt.

– Vi har sjældent oplevet så stor dansk opbakning før, og så er det tydeligt, at den tyske co-deltagelse i arrangementet har skærpet opmærksomheden yderligere i Berlin og Tyskland i øvrigt, siger projektleder Christian Buhl.

Og han kan pege på radiostationen Radio Eins (som gør arangmentet til sit Tages-tips), netradioen BLN.FM som dækker arrangementet, tastemaker-radioen Flux.FM, og Darkness Falls som bliver interviewet til musiksitet Skambo.de som eksempler på medieinteressen – midt i Berlin Music Weeks store udbud.

På musiksiden er der kommet en kedelig ændring: Danske Dangers Of The Sea har meldt afbud i sidste øjeblik på grund af personlige omstændigheder. Til gengæld stiller tyske Masha Qrella – som den danske gruppe skulle have spillet sammen med  – med hele sit band, fulgt af tyske Fenster inden danske Darkness Falls slutter det hele af. To pt. stærkt populære tyske bands med et stærkt dansk es på toppen.