Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Syv danske bands på South by SouthWest

Publiceret

Slaraffenland på sidste års SXSW –  nu prøver
gruppen igen lykken i sydstaten.

I morgen går verdens nok største festival og musikmesse South by SouthWest (SXSW) i Austin, Texas, i luften, og de danske bands Afenginn, Kirsten Ketsjer, Lily Electric, Slaraffenland, The Fashion, The Raveonettes  og Wolfkin er blandt de tusinder af deltagende artister i festivalens fem dage store program.

Flere af de danske bands  hár allerede vakt opmærksomhed i udlandet:  Wolfkin har netop udsendt deres plade ”Brand New Pants” i USA, hvor den har fået en positiv modtagelse – SPINs netversion gjorde eksempelvis Wolfkin til ”Artist of the Day” i februar, og bandet er derudover blevet positivt omtalt i SPIN’s trykte udgave.

The Fashion – gør sig både i USA og UK.

Indie-rockerne i The Fashion kan ikke blot glæde sig over, at de skal spille på SXSW: Også deres musikvideo til singlen ”Solo Impala” vil være en del af festivalen, da den er blevet udvalgt til en officiel screening på SXSW’s sideløbende Film Festival. Videoen er instrueret og animeret af The Fashions forsanger Jakob Printzlau, som selv vil præsentere videoen på festivalen. Og så er der i øvrigt også andre, der har fattet interesse for det nummer: Engelske Q Magazine har både haft ”Solo Impala” og ”Like Knives” som ”Track of the Day” – og tilknyttede denne kommentar: ”Tune rich, eminently danceable fare from Svendborg, Denmark, home to the world’s biggest container ship company and the excellent The Fashion

Kirsten Ketsjer er heller ikke nye på det amerikanske marked og følger en lang række 2007-jobs i mulighedernes land op med SXSW-deltagelse. Det samme gælder Afenginn, der også gæstede USA i 2007 samt Slaraffenland, der turnerede massivt i USA i efteråret – og i øvrigt også medvirkede på sidste års SXSW:

Og så byder SXSW endelig på et gensyn med The Raveonettes, de tidligere har høstet stor succes på dette texanske mega-musikmarked. Måske er tiden med Columbia og millionkontrakt ovre, men David Fricke og Rolling Stone Magazine hører stadig til gruppens store fans, med en 4-stjernet anmeldelse af det seneste album ”Lust  Lust Lust” – alene dét sikrer en hvis interesse.

Danske koncerter:

Tirsdag (tyvstart):
20:00 Lily Electric, Friends

Onsdag:
20.00 Lily Electric, Bourbon Rocks Patio
21.00 Wolfkin, BD Riley’s
21.00 Afenginn, The Rio
21.30 Slaraffenland, Maggie Mae’s Gibson Room
22.00 Kirsten Ketsjer, Mohawk

Torsdag:
15:00 Lily Electric, Maria’s Taco Xpress
00.30 The Raveonettes, Vice

Fredag:
21.00 The Fashion, Maggie Mae’s Rooftop

Lørdag:
22.00 The Raveonettes, Emo’s Main Room