Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

The Good The Bad første danskere i Ja Ja Ja-klubben

Publiceret
The Good The Bad - februar-koncert i London.

The Good The Bad – februar-koncert i London.

The Good The Bad skal på scenen i London-klubben The Lexington torsdag 25. februar sammen med finske Vuk og norske Ungdomskulen. Dermed bliver de københavnske surfrockere første danske indslag i de nordiske musikeksportkontorers eksport-initiativ Ja Ja Ja, som en gang om måneden præsenterer nordiske bands for engelsk publikum, medier og branche på London-klubben.

Hver månedlig showcase har en special-udpeget engelsk kurator, og til februar-koncerten var det Simon Raymonde fra pladeselskabet Bella Union, der valgte ud blandt de ansøgende acts – som inkluderede 40 danske.

Metalfokus – Metal Hammer vælger ud. Snarlig deadline!
Mens marts-koncerten i Ja Ja Ja-regi stadig mangler de sidste detaljer inden offentliggørelsen, vil der være en speciel metal-Ja Ja Ja-aften torsdag 15. april. Her vil Alexander Milas – redaktør fra det hæderkronede månedsmagasin Metal Hammer – vælge aftenens tre navne ud blandt ansøgerne (de tre vil også være sikret spalteplads i bladet).

Men de interesserede metal-navne skal være hurtige. Deadline er 8. februar – læs videre via dette link:

Øget engelsk opmærksomhed
Formålet med Ja Ja Ja – som har haft ROSA og MXD i forreste linje som idéudviklere og med-initiativtagere –  er selvfølgelig at skabe øget engelsk opmærksomhed omkring den nordiske musik, og ud over at lade englænderne selv stå som kuratorer i forbindelse med hvert arrangement, er der også sikret forhåndsopmærksomhed via mediesamarbejde. I februar med Line of the Best Fit (online) og Kruger Magazine.

I forbindelse med  udvælgelsen af The Good The Bad til februar-fremstødet siger MXD’s leder Thomas Rohde:
–  Det er rart at se, at med kandidater fra fem nordiske lande, men med kun tre pladser på showcasen, at Simon Raymonde har valgte at besætte den ene plads med et dansk band.

–  Det overordnede mål er at etablere Ja Ja Ja som et udstillingsvindue til den bedste musik fra Skandinavien…. Et sted, hvor den engelske branche kan finde nye spændende kunstnere. Og tiltaget er tænkt som en langsigtet satsning. Vi væbner os med tålmodighed og knofedt. Der er mange ”fat cats” i engelsk music bizz, og nogle folk skal bearbejderes en del gange, før vi får banket vort koncept helt ind i deres opmærksomhed, siger Rohde og fortsætter:

–  Det engelske marked er et af verdens mest vanskelige. Det har især været inden for clubmusikken, dance og straight pop, at Danmark har markeret sig derovre. Men vi ser en øget interesse fra England for dansk musik generelt. Dette afspejles bl.a. i en stor stigning af besøgende branchefolk fra England til SPOT Festivalen. Sidste år var der bl.a. repræsentanter fra Domino, The Daily Telegraph, Clash Magazine, Mojo Magazine, The Guardian m.v. – ja, og så fik metalbandet Kellermensch jo også engelsk manager ved samme lejlighed…