Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Thulebasen brød isen

Publiceret
Foto: Jon HededalThulebasen gav den max gas på Vera torsdag aften. Foto: Jon Hededal.

Thulebasen gav den max gas på Vera torsdag aften. Foto: Jon Hededal.

På det legendariske spillested Vere leverede Thulebasen et brag af en koncert for en godt fyldt sal.

Vera i Groningen er ikke et hvilket som helst spillested, her har blandt andet Nirvana spillet – torsdag aften var den danske trio Thulebasen, der indtog scenen, og det gjorde de med bravour. Koncerten blev ligeledes optaget af DR P6, så radiolytterne også kan få glæde af den.

Thulebasen  kom på scene og satte gang i deres særegne version af rock. De to guitarister fyldte godt i lydbilledet med deres effekter, og den kvindelige trommeslager tævede Yamahasættet som gjaldt det hendes liv.

Under hele koncerten var der et godt fremmøde, og publikum tog godt i mod bandet. Efter hvert nummer blev der klappet – en enkelt gang også før numret var helt færdigt. Hvilket bandet med et smil gjorde opmærksom på, da ingen klappede, da de havde spillet de sidste akkorder. Til gengæld fik numret massiv applaus en lille minut for tidligt.

Thulebasen har et travlt forår med koncert i både Europa og USA. Foto: Jon Hededal.

Thulebasen har et travlt forår med koncert
i både Europa og USA. Foto: Jon Hededal.

Efter koncerten var trommeslager Felia og guitarist Niels begge glade for den veloverståede koncert.

– Det er rart, det er godt overstået, siger Niels og Felia fortsætter: Det er dejligt, når alle har en god følelse, når vi går af, og sådan har vi det i aften.

Men Thulebasens ambitioner stopper ikke ved en koncert på Eurosonic.

– Jeg håber, vi kan komme til nogle andre lande end Tyskland, Holland og Skandinavien, siger Felia.

Det håber de på, at en koncert på Eurosonic kan hjælpe med.

– Det kan være, der er flere, der lytter til en, når man har Eurosonic i rygsækken, siger Niels med et smil og fortsætter: Og når det er blevet optaget og sendt på radio, kan det jo være, at vi kan nå ud til nogle flere mennesker.

Thulebasen får dog mulighed for at komme ud til endnu flere i løbet af vinteren og foråret. Allerede om en ugen har de en koncert i Portugal, i februar skal de på miniturné med amerikanske Tuneyards og til By:Larm og i marts står den på SXSW og et gig i Los Angeles.

Derudover er de også ved at være klar til at begynde på et nyt album.