Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Turboweekend med til Días Nórdicos-åbning i Madrid

Publiceret
Turboweekend - klar til at give sig i kast med det spanske marked for første gang. (Foto: Rasmus Weng Karlsen)

Turboweekend – klar til at give sig i kast med det spanske
marked for første gang. (Foto: Rasmus Weng Karlsen)

Den nordiske kulturfestival i Madrid begynder med program præsenteret af SPOT Festival, MXD, ROSA og de nordiske musikeksport-kontorer Nomex.

Turboweekend er det danske indslag, når Días Nórdicos festivalen torsdag-fredag åbner med et rent nordisk musikprogram på spillestedet Matadero i Madrid.

Det danske band får selskab af islandske Kúra torsdag, men norske Hanne Kolstø, finske Husky Rescue samt svenske Lilla Sällskapet fortsætter gildet fredag. Altså en bredt sammensat musikalsk buket som skal være med til at vise den nordiske diversitet for det store nysgerrige spanske publikum, som uanset den store spanske krise har skabt fulde huse ved de to foregående års festival-åbninger i Madrid.

Igen i år er det med dansk baggrund, den månedlange kulturfestival skydes af (ud over musik gælder det mode, design, litteratur, film etc.). Forbindelsen er opstået mellem Días Nórdicos, SPOT Festivalen og ROSA, hvor sidstnævnte har været praktisk arrangører af åbningskoncerterne de to første år. I år er det en bredere kreds, der er gået ind i samarbejdet: Ud over ROSA gælder det SPOT Festivalen, MXD samt de nordiske musikeksportkontorer, NOMEX.

Årets indsats har også et markant øget fokus på musicbusiness-relationerne mellem Spanien og de nordiske lander, hvorfor de fire ovennævnte parter i forrige uge (5.-7. september) bragte en stor spansk delegation til København på to-dages-visit for at networke med danske/nordiske kolleger samt få et indtryk af det kolde nord. I alt 50 deltog. (Læs mere her)

Det er første gang Turboweekends store, ambitiøse pop besøger Spanien, hvor gruppens manager Morten Elley fra Skandinavian fortæller, at man både er på jagt efter booker og pladeselskab på den iberiske halvø. Bl. a. er spanske EMI inviteret til tordagens optræden på Matadero Madrid, så der krydses fingre…

Tidligere danske Días Nórdicos-deltagere har været Murder (2010) og Tina Dickow (2011).