Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

When Saints Go Machine viste stor klasse til Eurosonic

Publiceret
When Saints Go Machine med Nikolaj Manuel Vonsild i forgrunden viste international format på Eurosonic. Foto: Jon Hededal

When Saints Go Machine med Nikolaj Manuel Vonsild
i forgrunden viste international format på Eurosonic.
Foto: Jon Hededal.

Fredag aften var det When Saints Go Machines tur til at spille på Eurosonic – og det gjorde de overbevisende på et godt fyldt Simplon.

When Saints Go Machine har allerede et godt tag i det danske publikum, men man kunne godt komme i tvivl om det var i Danmark eller Holland de spillede fredag aften. Spillestedet The Simplon lagde scene til de fire københavnske drenges elektrorock, og salen var allerede godt besat, da de slog de første toner an.

Bandet havde valgt at starte stille og roligt, men fik med sikker hånd opbygget en massiv basbund, der lagde takten til alle dem, der bevægede sig til musikken.

Efter nogle numre sagde forsanger Nikolaj Manuel Vonsild, at han lider af søvnløshed – men det var ikke til at se på ham. På vanlig vis fik han bevist, at han er en ægte frontmand, når han danser rundt på scenen og lader de lange lokker flyve igennem luften.

Publikum blev også mere og mere bevægelige, som koncerten skred frem. Det, der i starten var små bevægelser med foden, udviklede sig til decideret dans fra nogle af de fremmødte – selv en kørestol bevægede sig i takt til musikken. Og det var ikke kun foran scenen, at folk var med, selv bagerst i salen var der bevægelse og begejstrede tilråb.

Da Nikolaj Manuel Vonsild sagde at det var sidste nummer, blev han mødt af et ”buh” fra det engagerede publikum, der dog tog bandet til nåde og gav dem en ordentlig klapsalve, da de gik af.

Europæiske sommerfestivaler og ny single
When Saints Go Machines optræden på Eurosonic var med til holde kog i en den gryde, som bandet allerede har godt blus under. Efter festivalen fik MXD en snak med bandets manager Lisa Marxen om både Eurosonic Festival og bandets fremtidsplaner.

– Dem, vi allerede arbejder med, fik bekræftet, at When Saints Go Machine er et godt band, som det er værd at bakke om, fortæller Lisa Marxen om koncerten på Eurosonic.

En af dem, der har bidt fast i bandet er Felix Martin fra det engelske band Hot Chip. På Eurosonic optrådte han med sit andet band New Build. Her havde han lejlighed til at fortælle When Saints Go Machine, at han er vild med dem.

Men ros fra en berømthed og en vellykket koncert på Eurosonic får ikke When Saints Go Machine til at hvile på laurbærene. De har koncerter i både Norge, Sverige i februar og et enkelt gig i England i april – derudover byder sommeren også på en række koncerter.

– Bandet udgiver en ny single til april, og der er en række europæiske sommerfestivaler på plads, forklare Lisa Marxen, og fortsætter: – men der arbejdes på endnu flere.