Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Tallinn Music Week – Branche Tjek med Søren B. Kristensen

Carsten Holm
Søren B

Søren B. Kristensen er manager for Get Your Gun og arbejder på spillestedet Skråen og booker bands til Nordic Winter Beat

Branche Tjek med Søren B. Kristensen
Stifter af Empty Tape. Musikselskab med base i Aalborg. Står for udgivelser, management og booking. Koncentrerer sig mest om bandet Get Your Gun. Søren står også bag talentudvikling i den nordjyske region og arbejder på spillestedet Skråen.

Hvad er dit forhold til Tallinn Music Week?
Det er mit fjerde år. Første gang var i 2012, hvor vi blev inviteret med Get Your Gun til at spille på festivalen. Vi ansøgte om at komme til at spille, efter at vi havde sendt demoer ud til alle showcase-festivaler, så var Tallinn Music Week den første der bed på. Det var sådan, at vores internationale karriere startede.

Hvad har effekten været, af at Get Your Gun spillede her?
Den har været rigtig stor. De har turneret i Rusland, i hele Europa og det man af og til glemmer om Tallinn Music Week, er at det er en international festival. Den ligger ganske vidst i Baltikum, men der er bookere fra hele Europa her. Eurosonic fik øjnene op for os, efter at de så os to gange her på Tallinn Music Week. Der er mange ting, der kan starte her, for der er mange internationale branchefolk samlet.

Hvor har Get Your Gun ellers spillet, efter deres shows på Tallinn Music Week?
Vi blev booket til DevilStone Festival i Vilnius sidste år, og efterfølgende spillede de en klubkoncert i Vilnius, for 500 mennesker, der kom for at høre dem. Der kommer 3-400, når de spiller i Tallinn og der har været i nærheden af 300 da de spillede i Tartu, den næststørste by i Estland – så de er faktisk blevet et ret stort navn her i denne region. Det er her, hvor deres fans er, lige pt. Og selvom Estland og Litauen er små lande, så ligger de som henholdsvis nummer 3 og 4 på listen over hvor likes’ne kommer fra, på facebook – efter Danmark og Frankrig. Det er en kæmpe procentdel, i forhold til de andre lande.
Hvis de skulle spille i Moskva i dag, vil der vel komme 4-500 mennesker også. De har spillet dér før, i nogle af byerne rundt om Moskva og St. Petersborg.

Hvad skal du på Tallinn Music Week i år?
Jeg skal opleve en masse bands, med henblik på at booke internationale navne til den festival vi har i Aalborg, som hedder Northern Winter Beat. Vi booker meget gerne ukendte bands, og vi har før hentet bands til Northern Winter Beat her fra Tallinn Music Week. Så prøver vi efterfølgende også at skaffe dem andre job i Danmark. Så jeg skal bare tjekke en masse musik ud.

Vil du læse flere Branche Tjek artikler? Få en oversigt her