Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

Reeperbahn Reportage 11 – Branchetjek med Kasper Find og Günther Lindhardt

Carsten Holm
Kasper og Gunther

Kasper og Günther

Kasper Find: Dansk manager for Alcoholic Faith Mission. Første gang på Reeperbahn Festival.

Günther Lindhardt: Repræsentant fra Köln for koncertbureauet Karsten Jahnke, Hamborg.

Hvad er dit forhold til Reeperbahn Festivalen?
Kasper: Selvom jeg aldrig har været her før, ved jeg at det er et vigtigt sted at være.
Günther:  Karsten Jahnke er en af grundlæggerne af Reeperbahn Festivalen, så jeg har været her siden starten.

Hvad har i fået fredagen til at gå med?
Kasper: Alcoholic Faith Mission har spillet et rigtig rigtig godt show overfor de rigtige mennesker. Vi har prøvet at komme til at spille på Reeperbahn i mange år, og det ser ud som om vi havde succes med det. Men det er naturligvis stadig meget tidligt at sige noget som helst om, bandet er lige gået af for et par timer siden, men det ser lovende ud!

Günther: Jeg er også her for at møde branchefolk – og ikke for at møde bands. 99 % af alle bands, der spiller her, har allerede promotorer i Tyskland. Det har ændret sig drastisk i løbet af de sidste 3-4 år, for indtil da havde bare 50 % aftaler med en promoter. Jeg tror det har meget at gøre med promotorernes evne til at finde talentet! Mange af bandsne, der spiller her, har aldrig spillet i Tyskland før, og mange af deres promotorer har aldrig set dem før – så hvis du vil arbejde med bands på Reeperbahn Festivalen, skal du starte et eller to skridt tidligere.

Har du nogensinde signet bands, som du aldrig har set før – og kan man ikke komme til at købe katten i sækken?
Günther: Jo, det har jeg. Men det har alt sammen noget at gøre med din mavefornemmelse. Jeg signede …and you will know us by the trail of dead. Dengang var den store fjende ‘Stadion-rock’, og da jeg hørte dem første gang, tænkte jeg ’stadion-rock’. Og det var lige præcis det, det endte med. De er, og har været, overalt, så jeg havde ret – og i 25 år har jeg kun taget fejl én gang (’Northmissisippi Allstars’).

Har du nogensinde indgået aftaler med folk i branchen, som ikke opfyldte dine bands forventninger og aftaler?
Kasper: Ha ha – ho ho! Tonsvis! Og så alligevel, det er meget det samme som Günther fortæller – at man går efter sin mavefornemmelse, og en gang imellem tager man fejl. Andre gange bliver man nødt til at indgå aftaler med noget, som måske ikke er så hensigtsmæssigt – men som er nødvendigt for at tage næste skridt. Så nogle gange har jeg taget fejl, men for det meste ikke. For Alcoholic Faith Mission ser det ud som om, at det er det rigtige tidspunkt med de rigtige mennesker i næste hele Europa, og det er virkelig fedt.