Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

Reeperbahn Reportage 14 – Branche Tjek med Anders Sjölin

Carsten Holm

Anders

Head of Sales på Indigo. Tysk distributions selskab for Beggars-gruppen, Epitaph/Anti, Cooking Vinyl og mange flere. Base i Hamborg.

Hvad er dit forhold til Reeperbahn Festivalen?

Når man sidder her i Hamborg til daglig, så er det jo en form for hjemmebane-kamp. Så jeg har været her hvert år. Det er utroligt godt, at festivalen er vokset sådan og at Hamborg som by, er gået mere økonomisk ind i festivalen. Det har gjort, at den står på vældig stabil økonomisk grund lige nu – så det er ikke bare en festival for branchen, men for hele byen.

Hvad bruger du festivalen til? Er det bandsne eller netværket?

For mig er det vigtigst at mødes med branchen. Kollegaer og pladeselskaber. Jeg syntes egentlig der er for få pladeselskaber repræsenteret – det er mest booking, så jeg savner lidt selskaberne. Selvfølgelig tager jeg også rundt og ser koncerter, det er klart, men det er ikke den vigtigste del for mig. Det er at møde nye mennesker, som man måske kan arbejde sammen med – og så møde de kollegaer og distributionsselskaber man arbejder sammen med. Så behøver man ikke at tage til Midem for at mødes – for her er meget hyggeligere end at mødes i Cannes.

Er der noget du kan bruge denne danske aften til?

Vi har arbejdet utroligt lidt med danske firmaer, og det er først i går at vi er begyndt at arbejde sammen med Volcano. Vi har arbejdet sammen med selskaber i Sverige og i Norge, men aldrig nogle i Danmark – men fordi der var en forbindelse med en medarbejder, som tidligere arbejdede på Epitaph og nu arbejder på Volcano, så opstod der et naturligt link der.
Jeg syntes at det lader til, at det fungerer godt at have danske bands samlet, til at spille til samme show. Og det lader også til, at danskerne er blevet ret gode til at komme ud, præsentere sig selv og at selskaberne også er blevet bedre til det. Der er i det hele taget et bedre udbud nu, at dansk musik, end der har været tidligere.