Dansk version English version Facebook Twitter Youtube Instagram

Reeperbahn Reportage 9 – Jorden rundt på en halv eftermiddag!

Carsten Holm

Pressemøder og præsentationsrunder fra alverdens lande på Reeperbahn Festival

Nogle ting snuser man bare til, når man er på Reeperbahn – og det er ikke bare om aftenen, at der koncerter. Her et lille indblik i en lille håndfuld ting, jeg har oplevet fredag eftermiddag. Der er meget mere – men ikke noget der er værd at skrive hjem om, som man siger.

Aussie

Carsten Holm til australske BBQ og networking

I en gårdhave, hvor der både var plads til øl, pølser og blomster, var der fredags hygge direkte fra ‘down under’. Aussierne havde inviteret til deres musikalske BBQ, med scenen fyldt af Australske bands – som spillede alt hvad de kunne, alt i mens deres managere, bookere, promotere, og hvad de ellers havde med, small- og big-talkede udenfor. Det virkede næsten som en juleaften for de her mennesker – nok er der meget glæde til receptioner som disse, men der var lige skruet lidt mere op for den fader denne eftermiddag. Måske er det sådan, når man vender alting på hovedet, og lander i den anden ende af verden.

The John Steel Singers gæstede Hamborg for første gang og spillede den Australske BBQ

The John Steel Singers gæstede Hamborg for første gang og spillede den Australske BBQ

Jeg fik oplevet hollandske Traumahelikopter smadre deres punk-rockede numre i en balsal, som samtidig fungerede som baglokale til en take away fiske restaurant, som ligger midt på Reeperbahn. Som de selv sagde fra scenen ‘it smells like fish’, og mit tøj stinker stadig.

Samaris spillede til et islandsk fremstød

Samaris spillede til et islandsk fremstød – imod alle odds – og er i øvrigt booket til Eurosonic i 2015

Islandske Samaris spillede en ud af to koncerter, om eftermiddagen til et islandsk fremstød, hvor de præsenterede deres drømmende og blidt producerede musik, under åben himmel, midt på en plads på den dundrende Reeperbahn. På den ene side kørte den 4 sporede vej for fuld udrykning (bogstavelig talt), på den anden side var konstruktionsarbejdere i gang med at sætte stillads op omkring hullet der engang udgjorde de populære og elskede ESSO-huse (læs reportagen om The Wytches andet steds på bloggen). Men Samaris lod sig ikke slå ud – klippefaste, som solid islandsk sten, på deres musik, kunne de blandt andet annoncere, at de er det første konfirmerede navn til næste års Eurosonic Festival (januar, Gronningen, Holland) – som har Islandsk musik i fokus.

En flok repræsenterer fra Syd Afrikanske pladeselskaber, branding-selskaber og festivaler, havde en panel debat for at sætte lidt lys på deres scene, som de syntes er mere sprudlende nu end nogensinde. Men den syd afrikanske scene er stigmatiseret, pga. deres koloni-baggrund, og musikfans tror at sydafrikansk musik er med congo, stammedans og på Zulu!
Men musikken fra den sydlige del af det store kontinent, er andet end den traditionelle – og i øvrigt også andet end Die Antwoord og Kongos (heldigvis!)