Dette indhold er fra websitet MXD.dk.

http://mxd.dk//blog/tallinn-music-week-branche-tjek-med-andrea-van-foerster/

Tallinn Music Week – Branche Tjek med Andrea Van Foerster

Carsten Holm
Andrea Van Foerster er music supervisor og arbejder bl.a med Crunchy Frog

Andrea Van Foerster er music supervisor og arbejder bl.a med Crunchy Frog

Andrea Van Foerster
Music Supervisor for Firestarter Music. Fungerer som filteret mellem musik og film, serier og reklamer.  Har arbejdet på over 150 projekter på en 16 årig periode – bl.a. ’500 Days of Summer’, ’Modern Family’, ’Begin Again’, arbejdet på MTV shows. Selverklæret fan af dansk musik.

Hvad er dit forhold til Tallinn Music Week?
Det er min første gang ved Tallinn Music Week, og jeg er kommet her, for at finde nye artister, som jeg kan bruge i mine shows. Det er ikke kun musik fra Tallinn-området jeg går efter, men musik som er her på festvalen. Jeg vil elske at finde et band fra Estland, for jeg ved at mange af mine kollegaer ikke kigger den vej – og jeg vil gerne få ’the cool points’, for at lige præcis dét, som de andre ikke gør – fordi de ikke kigger denne vej. Alle vil gerne være den cool!

Hvor har du så været, hvor de andre ikke har været – hvor har du fået dine cool-points?
Jeg var på Spot Festivalen i Aarhus sidste år, og hørte en masse artister, som jeg virkelig godt kunne lide. Jeg kan ikke fortælle hvem, for vi er ikke startet med at arbejde med dem – endnu! Men det er både danske og islandske navne- Jeg arbejder også med Crunchy Frog, og elsker deres artister. Derudover har jeg været på Reeperbahn og fundet en lang række bands fra Skandinavien. Britisk og Skandinavisk musik er min favorit – så jeg griber hver en chance jeg kan få, for at komme til at opleve musik, som jeg ved ellers aldrig vil havne i USA hos mig. Derudover får jeg mulighed for at tale med dem, der arbejder med musikken her – så der er en meget direkte kommunikation. Mit arbejde er baseret på tillid, så folk skal have styr på hvad de laver – nogle bands ved måske ikke om de bruger et ulovligt sample, eller der er andre uklare spørgsmål. Det er nemmest at arbejde med, når man sidder overfor de navne, jeg arbejder med.

Er det i Music Supervision og SYNC, at pengene er i dag?
Jeg vil ikke sige, at det er dér hvor pengene er – for jeg syntes ikke at pengene er det, som de burde være, men det er en del af puslespil, og det er god måde at få promoveret dit band eller artist. Så længe du er til stede på nettet – at du har en profil på bandcamp, har Itunes kørende og alt det – så kan en placering af en sang i en TV-serie, film eller reklame, hjælpe med alt. Turneer, salg – alt andet. Det er ikke en indkomst, som er et fundament – men det er et godt supplement.
I USA har supervision været meget almindeligt i mange år. Jeg tror at Beverly Hills 90210 var den første serie i moderne tv-kultur, der for alvor præsenterede indie-musik. For min skyld måtte der gerne komme mere indiemusik ind i supervisionen, men omvendt vil folk også meget gerne høre lyden af det, som de i forvejen hører på radioen.

Hvad skal du bruge resten af Tallinn Music Week til?
Mange receptioner, mange møder og en masse bands.

Vil du læse flere Branche Tjek artikler? Få en oversigt her