Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Tallinn Music Week – Branche Tjek med Daniel Spindler

Carsten Holm
Daniel Spindler ejer pladeselskabet Sinnbus

Daniel Spindler ejer pladeselskabet Sinnbus

Branche Tjek med Daniel Spindler
Ejer af Sinnbus. Musikselskab med base i Berlin. Arbejder bl.a. med Houndreds og Bodi Bill.

Hvad er dit forhold til Tallinn Music Week?
Det er mit andet år. Sidste år var jeg her med Houndreds, og i er år er jeg blevet inviteret som delegeret. Det er jeg ret glad for, for festivalen fungerer rigtig godt, syntes jeg. Det er en meget speciel showcase festival, den har et meget personligt præg og meget intim. Den har god smag, og jeg har oplevet en masse bands fra hele verden, som jeg normalt måske aldrig ville have set. I år har jeg god tid, til at høre nye bands, og se om der er noget, som er interessant for os!

Hvad har resultaterne været, efter at Houndreds spillede her sidste år?
Det er svært at sige. Vi mødte en masse fede folk, og vi har snakket meget frem og tilbage med flere af dem, men indtil videre er vi ikke kommet videre. Det er ikke fordi, at festivalen stadig er ret ung – de manglende resultater afhænger nok af, at vi som label ikke forberedte os godt nok. Sidste år koncentrerede vi os meget om UK og US, og kiggede ikke nok denne vej.
Omvendt, så er der mange af de engelske og amerikanske branchefolk her, og her er ikke så overfyldt som på Eurosonic eller nogle af de andre europæiske festivaler – så det er nemmere at komme i kontakt med dem man gerne vi i kontakt med. Jeg kan godt se, at festivalen vokser – hvilket også er godt, men det er stadig overskueligt.

Hvilke bands går du efter i år?
Mit hovedfokus er danske Lowly. Jeg så dem torsdag aften, og skal se dem igen. Vi er tidligere mødtes med Soffie (Viemose, sangerinde i Lowly – red.) for 2 år siden, da hun udsendte sin soloplade. Vi talte om at udsende den næste plade med hende, men det blev aldrig til noget. Hun fortalte så siden om Lowly, og jeg må sige, at jeg er virkelig imponeret, både over deres musik og deres performance. Så det er mit helt klare hovedfokus!

Vil du læse flere Branche Tjek artikler? Få en oversigt her