[2018’s hårdeste networking event] When Copenhell Freezes Over 2018

Udgivet
13.12.2017

D. 13. januar 2018 flyver MXD 22 vigtige internationale branchefolk til København for at opleve 6 danske metalbands til vinterudgaven af Danmarks største metalfestival, Copenhell.

Det er nu sjette år i træk, at MXD sætter fokus på eksport af de hårde genrer via samarbejdet med Copenhell og Vega, kaldet “When Copenhell Freezes Over”. Vi får i 2018 således igen besøg af en stor delegation af branchefolk fra udlandet der skal stifte bekendtskab med den danske branche og seks danske metal bands. De seks bands er i år: Baest, Konvent, Unseen Faith, Cabal, Junkyard Drive og Dirt Forge.

Danske branchefolk og metalbands får d. 13 januar en unik mulighed for at møde nogle af metalscenens tungeste festivaler og medier – fx fremragende festivaler, agenter, pladeselskaber, festivaler og pressefolk.

Indtil videre har blandt andre følgende bekræftet deres deltagelse og mange flere er TBC:

Mark Frostenäs (EMP Sweden SE)
Tobbe Lorentz (United Talent SE)
Martin Forsmann (Sweden Rocks SE)
Euge Valovirta (Spinefarm FI)
Thorsten Harm (Rodeostar DE)
Jens Prueter (Century Media DE)
Jörg Düsedau (Dragon Productions DE)
Mad Marc (MAD booking DE)
John Giulio Sprich (Euroblast Festival DE)
Florian Kreutzfelt (SPV/Long Branch Records DE)
David Kaiser (Oktober Promotion DE)
Tony Boden (Artery Global UK)
Alex Fitzpatrick (Holy Roar Records UK)
Samuel Robinson (Holy Roar Records UK)
Nathan Barley (Basick Records UK
Seven Webster (7PM Management, Hammerfest & more UK)
Jeps Salfischberger (MOJO NL)
Luc Favie (Doomstar Booking NL)
Frank Van Liempd (Petting Zoo NL)
Yvonne Maclean (Muziekcentrum Eindhoven NL)
Daan Holthuis (Holth PR NL)
Jarle Kvåle (Tons of Rock NO)

Programmet for lørdag d. 13 januar, 2017

Kl. 15:00 : Netværksreception og sen frokost for den danske og internationale musikbranche på Nose2Tail i Kødbyen.

Kl. 18.00 : Koncertstart for “When Copenhell Freezes Over” i Vega. Der er reserveret et VIP-område i Vega til de danske og udenlandske branchefolk, så der er mulighed for at networke hele aftenen.

Sådan deltager du

[INFO d. 19 dec: Receptionen er nu udsolgt. Branchefolk og band repræsentanter kan få adgang til backstage baren på Vega hvor de også kan møde de internationale branchefolk. Skriv til anders@mxd.dk for mere info. ] Branchefolk og bands, der ønsker at deltage i netværksreceptionen kl 15.00, skriver til anders@mxd.dk. Der er et begrænset antal pladser, så det er ”først til mølle”. Musikeksportører, der arbejder specifikt med metal prioriteres dog i denne sammenhæng. MXD opfordrer også metalbands, til at melde sig til. (maks. 1-2 medlemmer pr. band)

Om When Copenhell Freezes Over

When Copenhell Freezes Over er et samarbejde mellem Vega, Copenhell og MXD. Formålet er at styrke netværket og det generelle samarbejde mellem den danske og udenlandske branche – og helt konkret at promovere en håndfuld danske metalbands over for udenlandske musikindkøbere og medier under de helt optimale betingelser.

Mikkel Wad Larsen, forsanger i metalbandet Hehorse har fx brugt When Copenhell Freezes Over som et karriere-springbræt til udlandet. Han udtaler:

“When Copenhell Freezes Over var en markant løftestang for Helhorse. Vi markerede os som det stærke liveband vi er og skabte begyndelsen på en egentlig fanbase. Desuden blev den første kontakt til Spinefarm (red: førende metal-label) også skabt ved When Copenhell Freezes Over, og dem endte vi jo med at signe med. Jeg kan kun understrege vigtigheden for et dansk metalband eller branchepersoner at komme til WCFO med en “plan”; Vid hvad I vil og lav jeres research. Du kan skabe dig et utroligt stærkt netværk, der kommer dig til gode mange år frem.”

Se stemningen fra When Copenhell Freezes Over 2017 i videoen nedenfor og dyk ned i disse videnartikler fra MXD.

Overview of the German Metal Market + 10 tips

[10 tips] How to Approach a UK Metal Agent

Det internationale invitationsarbejde til When Copenhell Freezes Over 2018 er støttet af Statens Kunstfond.

Redigeret
13.12.2017