Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

”Brødrenes” umiddelbare skabertrang

Publiceret

Are We Brothers? på scene i Paris – der synes
at være gode muligheder for gruppen både ude
 og hjemme.

Jeres udsendte mødte Are We Brothers? alias Lasse Boman (guitar, vokal, tekster), Shaka Loveless (bas, kor), Benjamin Kissi (lead guitar, kor), Birk Nevel (trommer, er desuden lillebror til Janus fra Vincent Van Go Go red.) samt Kristian Leth fra Speed Of Sound efter SPOT On Denmark i Paris.

– Vi har sat et møde op med den franske distributør Discograph, inden vi tog hjemmefra, men desuden har vi lavet nogle aftaler i forbindelse med showcasen i aften, fortæller Kristian Leth.

Hvad er Kristians rolle i forhold til Are We Brothers? Manager? Pladeselskab?

Lasse Boman: Sådan er det på Speed Of Sound. Alle træder til, hvis der er noget, de vil lave eller noget de er gode til. Kristian er et stærkt kort at have med til en branchefestival, fordi han er god til at netværke.

I spiller alle fire med i Gypsies sammen med to andre. Hvordan hænger det sammen? Hvor meget er I Gypsies, og hvor meget er i Are We Brothers?

Lasse Boman: – Vi er 100 procent begge dele. Are We Brothers? skal på Danmarksturné med Bronson Brothers i februar (som også er fra Silkeborg som os, indskyder Birk Nevel). Og Gypsies udgiver sin anden plade den 4. maj.

Shaka: – Vi er ikke 50/50, men går 100 procent efter begge dele. Indtil videre har de to ting ikke været i vejen for hinanden.

Lasse: – Det startede med, at det var et projekt, jeg havde startet med Shaka, og vi havde booket et job med en tredje trommeslager på Rust. Han sprang fra, og på to dage hentede vi Benjamin og Birk ind, men dengang hed vi noget andet. Det blev til Brothers? Den konstellation har eksisteret siden november 2007. Gypsies har på den måde ikke noget med det at gøre. Ingen har ondt i røven over, at man kan lave en masse andre projekter. Alle har lov til at gøre, hvad de har lyst til. Det er lidt, som vi har sagt tidligere, lidt som et kollektivt kys, der er koncentreret om, at der ikke er en hovedperson eller nogen, der bestemmer.

Benjamin Kissi: – Vi laver forskellige ting med musikken for afvekslingens skyld.

Shaka: – Vi havde en lang proces med Gypsies (hvor de har spillet sammen omkring otte år, red.). Det tog tre år at lave pladen, og vi har arbejdet med pladen to år derefter. Vi havde brug for at lave noget umiddelbart, og det umiddelbare output var Are We Brothers? Det er et direkte afkast af, hvad vi havde brug for at lave. Det er en ren positiv energi, og den kører vi stadig på.

Hvad er forskellen på Gypsies og Are We Brothers?

Lasse Boman: – Gypsies tager udgangspunkt i den urbane del af popscenen, hvor Are We Brothers? starter i 60’erne og 70’ernes rock, men siden også er blevet udvidet til at være pop. Man kan også sige, at hvor Gypsies har et politisk afsæt, så har Are We Brothers? et mere følelsesmæssigt afsæt.

Shaka: – Det skyldes, at Lasse skriver teksterne i Are We Brothers?, og jeg skriver dem i Gypsies. Han har familie og børn, og han reflekterer mere over de ting, der er vigtige i hans liv. Familien og den måde han møder musikken på. Jeg har ikke nogen familie eller en kæreste, så det er naturligt helt andre ting, der betyder noget i det tekstunivers.

I lever op til jeres pladeselskabs navn, Speed Of Sound, for I har lavet meget med Brothers?, hvis I både har nået at skrive, indspille og udgive en plade på godt et år. Plus alt det bagefter. Hvad er der sket for bandet efter debuten?

Lasse Boman: – Vi har fulgt op på SPOT fra sidste år og debutpladen. Vi har tysk booking og management og har spillet et par showcases i Tyskland. Desuden er der denne showcase i Paris, som er afledt direkte af vores koncert på SPOT. Vi er også blevet tilbudt en tour i maj i Tyskland, som vi overvejer, og så er vi ved at sætte nogle festivaljobs op.

Shaka: – Vi er ikke store nok til at få de bedste slots på en festival, men vi er store nok til at spille de fleste af dem.

Birk Nevel: – Desuden har vi haft tre singler på P3. ”Come Around”, ”Calm Down” og ”Echo”, hvis det skal være i kronologisk rækkefølge. Vi har lige sendt ”Rough Nights” til dem også.

Fire singler? Det lyder ret vildt på en debutplade?

Birk Nevel: – Ja, altså vi ved jo ikke, om de tager imod den, men vi kan ligeså godt sende den ind og se, hvad de siger.

Kristian Leth: – ”Come Around” var faktisk den mest spillede danske single i radioen i 2008.

Og hvad så nu? Har I noget konkret i Frankrig, eller venter I på at få nogle tilbud ind?

Kristian Leth: – Den næste tanke er at forsøge at rykke på noget i England. Men så har vi jo nogle kontakter hernede, som vi skal snakke med de næste dage.