Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Det sagde den fremmødte internationale branche

Publiceret
Godt fremmøde og hyggelig stemning ved SPOT On Denmarks samling af dansk og tysk/international branche forud for de fire danske koncerter.. (Foto: Sara Lindbæk)

Godt fremmøde og hyggelig stemning ved SPOT On Denmarks samling af dansk og tysk/international branche forud for de fire danske koncerter. (Foto: Sara Lindbæk)

Inden musikken spillede var omkring 50 internationale og 30 danske branchefolk samlet til en hyggelig networking-seance i Indras hyggelige baghave. Det antal er ikke set større ved de danske fremstød i Hamburg og kan tages som endnu et tegn på den stiigende interesse for dansk musik, som det tyske marked fremviser.

Herunder kan man læse de kommentarer et udpluk af de – fortrinsvis – tyske branchefolk havde i forbindelse med aftenens arrangement –  og deres holdning til dansk musik i det i det hele taget.

Det sagde de:

Lucy Love! Hun er awesome. Amazing. Jeg interviewede hende i eftermiddag, og vidste bare at jeg skulle se hendes show.. Og det levede helt op til forventningerne. Vi kender meget til dansk musik. When Saints Go Machine, Trentemøller. Darkness Falls.Om der var dansk efter eller ej, var jeg kommet til Lucy Love – det er musikken, der tæller. Men når det er sagt, synes jeg også at jeres opbakning er til musikken er glimrende. I skandinaver eller Canada  – at I er mindre lande, giver jer en community-tilgang til kulturen. Og det virker. For otte år siden kendte vi ikke maget dansk musik – det gør vi nu…

Ruben Schnell, direktør og ejer, ByteFM (DE)

Hvordan skal jeg beskrive det? Dejlig atmosfære, gode acts, let at møde forretningsforbindelser. Og så giver en dansk aften perfekt, for det giver fokus i en tid hvor alt er fragmentarisk og er splittet. I det hele taget er vi misundelige – vi har ikke samme opbakning og koncepter her i Tyskland. Vi bakker ikke op om vores kultur på samme måde.
Tobias Lampe, pladeselskabet Hfn, (DE)

 

Vi har skrevet om Darkness Falls på vores site, og jeg ville gerne tjekke dem ud her i aften. Jeg kan lide deres sound og de har en poppet, mørk approach. Vi kender i forvejen en del dansk musik. Efter SPOT skrev vi om Vinnie Who og When Saints Go Machine – og Reptile & Retard er også et navn, vi er obs på. Jeg ved ikke om man kan tale om en skandinavisk bølge for tiden – men der er i hvert fald noget specielt over musikken. Måske en speciel følelse? Om sådan en dansk aftenvirker over for branchen ved jeg ikke – vi farer jo rundt hele tiden fra spillested til spillested. Men for publikum tror jeg filosofien om at samle kræfterne virker.
Daniel Koch, Rolling Stone Magazines tyske udgave

 

Selv om vores festival vokser I omfang – i år op mod 200 koncerter inkl. showcases – er Danmark et af de lande, der er bedst repræsenteret. Ud over SPOT On Denmark-aftenen har jeg selv booket seks andre navne, og  hvor When Saints Go Machine normalt spiller for ca. 300 hernede, var der 650 i fredags. Stor succes.  Ud over dem ser det ud til at både Fallulah og Reptile & Retard virkelig har mulighed for at gøre sig på det tyske marked.
Bjørn Pfarr, chefbooker, Reeperbahn Festival (DE)

 

At arbejde med danskere er ubesværet – bade professionelt og personligt. Der er altid et dansk ”touch” ved gruppernes sceneoptræden, og jeg kan godt lide den måde de skaber forbindelse til deres publikum på, fordi det gerne rækker ud over det sædvanlige. Det er ganske anderledes end a arbejde med engelske eller amerikanske navne. Hele processen føles meget varm.
Andrea Heuer, Headquarter Entertainment (DE)

 

Vi skal være ærlige at sige at Både Darkness Falls og Treefight For Sunlight havde store lydproblemer i starten, men de fik styr på det og fik sig spillet op. Darkness Falls har evnen til at skrive nogle fantastiske numre og de skabte en god  Italo-western-atmosfære. Nogle af deres numre er virkelig mørke, men alligevel ender de gerne med en dejlig forløsning. Alt i alt en flot dynamik. Det var et godt show, som får mig til at se frem til deres debut-album. Og Treefight For Sunlight har så stor kvalitet – deres arrangementer er unikke.
Klaus Fiehe, Radiovært og programtilrettelægger, WDR, og ByteFM (DE)

 

Marion Antonik - med hendes mand og søn i baggrunden. Vilde med radio - og vilde med DanmarkDarkness Falls og Treefight for Sunlight er talentfulde navne på vej op som gav flotte koncerter her i aften – men de kan stadig udvikle sig, føler jeg. Vores familie elsker dansk musik, som vi bl.a. laver en specialudsendelse om årligt – en af mine favoritgrupper var og er Malk de Koijn.   Ja, vi elsker ar være i landet og har besøågt det 30 gange
Marion Antonik, programtilrettelægger hos internetradioen Radiostone.fm (på billedet ses også sønnen Gerald og manden Herbert, der begge arbejder på internetstationen (DE)

 

Jeg nød virkelig Darkness Falls og deres “wall ofsound”. SPOT On Denmark er et af de mest effective initiativer man kan forestille sig til at gøre reklame for dansk musik – på den anden side er det job også let, når musikken er så god.
Thomas Roscheck, Rockhal (LU)

 

 

Sådan en showcase giver mig et perfekt indtryk af hvad slags musik I har at byde på. Vores firma arbejder med booikng for Figurines, Thee Attacks og Lars and The Hand Of Lights, og vi får så mange tilbud, at arrangementer som dette er med til at hjælpe os med at finde vej. Dansk musik er virkelig interessant for tiden. Dansk musik er med. Det er ikke kun musik fra England og USA der skal lyttes til.
Lea Marshall, Headquarter Management (DE)

SPOT-konceptet er en brilliant ide, især fordi det foregår jævnligt. På den made kommer folk til at kende hinanden ordentligt.
Philippe Decoster 62 TV Records (BE)