Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

I har fundet en unik model

Publiceret
Vinnie Who med tilskuerne helt oppe i næsen - og med mange efterfølgende branche-roser.

Vinnie Who med tilskuerne helt oppe i næsen – og med mange efterfølgende branche-roser.

Over 40 danske og østrigske repræsentanter fra musikbranchen – suppleret med en håndfuld internationale –  var ikke bare med under Selve SPOT On Denmark-fremstødet torsdag aften, men var også specialinviteret i timerne før – til at binde bro, til at networke, til at skabe de kontakter, der bare er så nødvendige, hvis man vil have musikken op af arkiv-skufferne og ud over grænserne.

Det er en model SPOT On Denmark bruger ved hvert eneste fremstød – og som til stadighed medfører ros. Det er ikke et ekstravagant økonomisk udstyrsstykke – overhovedet –  men kan derimod ses som et low-key, effektivt arbejdsmøde, hvor man for et par timer er fri for bimlende telefoner og i stedet for knytter bånd, udveksler kontakt-kort, præsenterer rostere etc. – og får en bedre baggrund og viden om dette nye marked, aå man bedre kan navigere i det.

Første speedmeetings (billedet) og så fællesspisning for den danske, østrigske og øvrige internationale branche.

Første speedmeetings (billedet) og så fællesspisning for den danske, østrigske og øvrige internationale branche.

I år arrangerede SPOT On Denmark først tre x 30 minutters speedmeeting-sessions på cafeen Kaffe Latte, – og siden gik denne branche-flok videre til spillestedet B72, hvor de de sidste timer op til koncertstart kl. 22 kunne snakke videre – eller få talt med de personer de ikke nåede under de effektive, stakåndede speedmeeting-sessions.

Og fra alle sider er der tilfredshed med den danske model – læs bare nedenstående:

Jean Zuber.

Jean Zuber.

Jean Zuber – Swiss Music Export (CH):
– Det I gør er unikt. Jeg kender ingen andre steder, der har så unik networking som ved SPOT On Denmark. Jo, du møder folk på eksempelvis Eurosonic i Holland, men der er tusinder. Dette er en koncenteret dialog mellem dansk og østrigsk branche, som jeg er glad for at have fået lov til at være del af. For selv om Schweiz og Østrig er nabolande, har vi faktisk ingen udveksling. Det kan jeg også bruge denne slags møder til – ud over at få danske kontakter.

 

Chris Riebenbauer.

Chris Riebenbauer.

Chris Riebenbauer – CIS Styria (AT):
– Her i Østrig har vi ikke den stuktur I har i Skandinavien. Den kan I være stolte af, og vi kan lære meget af det i stedet for kun at støtte det etablerede, som vi gør nu. Jeg er selv gammel musiker (punkbandet Red Lights Flash, red.), og det var under turneer hvor vi mødte skandinaviske bands, vi fandt ud af, hvor godt organiseret jeres støtteskruktur er. Det vil jeg gerne kunne overføre – specielt til Styria-området i Østrig, hvor jeg arbejder fra sammen med de creative industries i området –  og hvor vi har en masse spændende artister. Så det – og networking med danske branche – er grunden til at jeg er her i dag.

Clemens Fantur.

Clemens Fantur.

Clemens Fantur, vært på radiostationen FM4 og Soundparkplatform (m. 6000 bands):
– Vinnie Who blæste mig helt væk. De var virkelig imponerende. De ser måske ikke ud af meget, når de går på scenen, men den selvtillid, de udtråler ”blew me away”.  De spillede på en måde, så folk fuldstændig glemmer hvor bandet kommer fra – om det så er Danmark, Tyskland eller hvad. De overgiver sig bare – og det er jo det, det drejer sig om. Men de andre bands fungerede også rigtigt godt.  og kvalieten har været høj. Så jeg synes virkelig godt om initiativet – også branche-delen forinden, hvor man kom tæt på den danske branche. Kun håber jeg, at det ikke kun går den ene vej – men også at det medfører, at der kommer nogle af alle vores gode østrigske bands til Danmark. For det fortjener de…

Jon Madsen.

Jon Madsen.

Jon Madsen – Slowshark Records (DK):
– Under besøget har vi fået skrevet under på en aftale med selskabet Ink Music om udgivelse af Cody her i Østrig. Det er dog en aftale, der har været på plads længe – men nu fik vi den ned på papir. Men derudover er det fedt at få networket så meget. I sær har vi mødt flere interessante bookere, specielt fra festivaler, som vi gerne vil tale nærmere med. Østrig er et stærkt festival-marked, så både netwoking-delen og så eksponeringen af Cody er vigtig for os.

Michal (i midten) og Miro Lanik (t.v.). Jesper Quist Kaalund (t.h.)

Michal (i midten) og Miro Lanik (t.v.). Jesper Quist Kaalund (t.h.)


Michal (i midten),  Miro Lanik (t.v.), Vresk Factory, slovensk  agentur, festivalarrangører m.v (SK)
. Jesper Quist Kaalund fra Speed of Sound (t.h.):
– Vi var også med sidste år, og den her slags møder er meget vigtige for os på det slovakiske marked. Vi er måske ikke så pengestærke som i  Vesteuropa – vi har ikke selv økonomi til at trække folk herned. Men Wien ligger jo tæt på Bratislava (tre kvarter i bil, red.), og i det hele taget er Slovakiet og de festivaler vi selv arrangerer eller booker for har ikke så langt væk, når man alligevel er i Østrig og det sydlige Tyskland. Musikken? Vi kunne nok bedre lide programmet sidste år – Sleep Party People var fine stemninger og måden de brugte vokalerne på var spændende, mens vi er delte i mening om Cody.

Franz Hergovich.

Franz Hergovich.

Franz Hergovich, Music Austria, musicinformations center (AT):
– Det har været et eksempel til forfølgelse. En virkelig god måde at kombinere dansk og østrigsk branche på. Afslappet atmosfære – et godt mix mellem business og musik. Jeg har mødt folk her, som jeg ser frem til at tale videre med i fremtiden – sjovt nok også østrigere. Sagen er, at vi ikke laver denne slags møder her i landet, så jeg har mødt flere spændende personer fra den østrigske branche her, som jeg ikke har set før. Musikalsk var jeg helt klart til Cody. De var meget personlige og gode. Men generelt set har kvaliteten ods alle bands været meget, megte høj.

Jean Zuber.

Jean Zuber.

Andreas Gstettner, musikjournalist og programtilrettelægger FM4 (AT):
– Sidste år var stærkt. I år var det ikke på samme niveau – det var faktisk endnu bedre! Musikalsk var der en endnu større diversitet – fra eksperimenterende over klassisk songwriting til disco. Det syntes jeg klædte aftenen. De står helt klart for mig, at I har en meget innovativ scene i Danmark. Vi kender jo mange af jeres bands på vores radiostation i forvejen, og har kom der flere til. Sleep Party people er personligt en af mine favoritter, og jeg har glædet mig til at se dem igen lige siden SPOT Festivalen. Men alle fungerede. Og det gjorde branche-delen også. Der var tid til at fokusere – tid til at tale med hinanden – noget man ellers ofte savner i en hektisk hverdag.