Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Igen fuldt hus til SPOT On Denmark på Reeperbahn Festivalen

Publiceret

Lucy Love - en farvestrålende, medrivende afslutning på den danske aften.Der er stor interesse for dansk musik i Tyskland for tiden, og det tyske publikum vil gerne opleve hele spektret af hvad dansk musik har at byde på lige nu.

Det var helt tydeligt, da SPOT On Denmark gav scenen til de fire danske acts, Darkness Falls, Treefight For Sunlight, The Malpractice og Lucy Love lørdag aften på det legendariske spillested Indra i forbindelse med Reeperbahn Festivalen i Hamburg.

Scenen, der er den samme, som den The Beatles begyndte deres Tysklandseventyr på for nu 51 år siden, viste lørdag hvad der rør’ sig lige nu blandt de bedste nye danske bands. Det var helt afgjort en spændende og alsidig håndfuld af musikgenrer, der blev præsenteret for de tyske publikummer og branchefolk, som for andet år i træk skabte fulde huse på den kendte adresse.

Darkness Falls - åbnede den danske aften med effekt.Darkness Falls
Aftenens første band er den dragende og melodiøse duo Darkness Falls, der uden nogen kraftanstrengelse drager de nysgerrige publikummer tættere og tættere på scenekanten, og en nærmest David Lynch-præget stemning breder sig.

Ina Lindgreen og Josephine Philip, der udgør duoen, var på forhånd opsatte på at understege, at de er en duo, man skal være opmærksom på, og som består af et par talentfulde og dygtige kvinder (selvom de ud over dem selv, er flankeret af tre musikere på scenen).

SPOT On Denmark-koncerten på Reeperbahn Festivalen er deres 7. koncert indtil videre, og for at vække endnu mere opsigt denne aften, har duoen medbragt deres ”totemglitter”, som er høje standere, der med sort glitrende båndsaltat hængende ned spiller stemningfuldt op til de palietfunklende jakker, som pigerne har iført sig.

– Vi er ved at finde ind til hvordan vi bedst kan agere på scenen og viderebringe vores, en anelse, introverte og sårbare musik overfor publikum – så de får en helhedsoplevelse af darkdisco, som man kan kalde det, og det stilmæssige udtryk vi gerne vil vise, siger Josephine Philip.

Gruppen vil gerne ses og ikke mindst høres, og det blev de uden tvivl denne aften. Darkness Falls udgav en ep i marts, og med deres nye plade, der udkommer 24. oktober, håber de på at få aftaler i hus med tyske bookere, så Tysklands-eventyret for alvor kan tage fart.

Anne Sofie Jeremiassen, duoens manager fra det pladeselskabet Fake Diamond fortæller:

-Vores klare hovedaktivitet her på Reeperbahn Festivalen er at få en tysk booker. Darkness Falls har allerede et tysk pladeselskab, HFN, der har arbejdet uafbrudt på at sætte møder, interviews ogfotosessions op med pigerne, så vi håber på, at det kaster resultater af sig her i den kommende tid.

Koncerten på Indra er bandets første tyske koncert, og hvis pladen falder i hak, så at sige, og det lykkes at finde en tysk booker, er duoen klar til at turnere Tyskland – og også gerne videre ud i det store udland – med numrene fra den nye plade, der ligger klar om en måneds tid.

Darkness Falls er enige om at det har været en utrolig god oplevelse at spille til et arrangement som SPOT On Denmark, der er del af Reepbahn Festivalen med branchefolk, og ikke mindst et helt almindeligt nysgerrigt festivalpublikum, der uden tvivl er kommet for at høre musikken.

Ina Lindgreen, den anden del af Darkness Falls, siger: – Det er en fed oplevelse at spille for folk, der ikke på forhånd kender musikken, og som derfor ikke har Ja-Hatten på – modsat vores regulære koncerter. Ved at spille som en del af en festival, er det noget helt andet, og man skal finde ud af hvad det er for en oplevelse man vil give publiku. Det er noget helt andet, men en rigtig positiv oplevelse, siger hun og begge er helt enige i, at SPOT On Denmark på Reeperbahn er en god bro for at skabe tysk interesse for deres musik.

Treefight For Sunlight - beæret af at stå på samme scene, som beatlerne en gang gjorde.Treefight for Sunlight
Treefight for Sunlight trækker også fuldt hus til spillestedet – der er nu en betragtelig kø uden for – og inde, oppe foran scenenbliver der endda danset, til de positive og psykedeliske numre, der flyder ud over publikum.

Trods tekniske lydproblemer i starten af koncerten, går musikken rent ind hos de ca. 350 tilhørende i salen og i baren længere væk fra scenen – gruppens coverversion af Kate Bush’s Wuthering Heights er et af virkemidlerne.

Niels Kirk og Morten Whinter Nielsen fra kvintetten udbryder i kor efter koncerten: – Det var vildt fedt og helt specielt at spille lige netop det sted. Beatles er en af vores største inspirationskilder, og at stå på den samme scene var virkelig stort. Det kan måske lyde lidt cheasy at sige, men sådan var det. Det var også utrolig godt at være en del af SPOT On Denmark set-uppet, for så står man ligesom ikke alene med at trække folk indenfor, men er en del af en samling blandede bolcher, som folk kan opleve.

Bandet har som sådan allerede deres bagland på skinner, med deres europæiske pladeselskab Bella Union og danske Tambourhinoceros til at skabe opmærksomhed i Tyskland og på de internationale scener og medieflader. Med denne, deres fjerde koncert i Tyskland, håber de på at vække tilpas meget opsigt og få sat flere kryds i kalenderen for kommende Tysklands-koncerter. Treefight for Sunlight har allerede givet interviews til forskellige stationer på tysk radio og tv, og de synes det er rigtig spændende at se hvordan deres musik bliver modtaget af lytterne, og hvad der vil komme ud af deres indsats på det tyske marked i den nærmeste fremtid.

Efteråret byder yderligere på store begivenheder, når deres plade bliver udgivet på det amerikanske marked af independent-selskabet Friendly Fire Recordings. Det vil helt sikket åbne op for endnu flere muligheder for det karismatiske band med de muntre og melodiøse sange.

The Malpractice - selv om de stillede op i decimeret udgave, rev de publikum med til jublende højder.The Malpractice
Som aftenen er skredet frem er der nu helt tætpakket på Indra, da danske The Malpractice går på scenen. Aarhus-bandet, der normalt tæller fem medlemmer er i aften reduceret til tre, da deres kvindelige backingsangerinde måtte passe sit lydkunstprojekt i hjembyen, og deres programmør var ramt af sygdom.

Under dække af at ville fyre den af som en trio til ære for Nirvana, der for præcis 20 år siden – 24. september – udgav pladen ”Nevermind”, står bandet på scenen og giver en koncert, der giver genklang blandt publikum.

Her er et band, der allerede har et godt afsæt på det tyske marked, med tysk pladeselskab, bookere og tidligere turne-erfaringer i landet i forbindelse med Johannes Gammelbys tidligere bands Beta Satan og I Am Bones.

De satser nu stærkt på at komme til at spille mere i Benelux-landene og England, og det gerne med showcases som SPOT On Denmark arrangementet her til Reeberbahn. Der er allerede nu lagt op til en plade og distributionskontrakt i England, hvor de håber at komme til at spille på deres tour i oktober og november:

– At spille på Indra denne gang og at være en del af SPOT On Denmark-fremstødet, har været godt for at kunne sætte ansigt på de folk, man normalt kun kender fra e-mailkorrespondance og opringninger. Det at hilse ordentligt på hinanden, kan der også komme nye muligheder ud af, fortæller Kenneth Andersen fra bandet efter koncerten.

-Og så har vi faktisk allerede en koncert mere skrevet i kalenderen hernede, der skal foregå på spillestedet Markthalle i Hamburg i oktober, og som vil være en del af en kommende Tysklandstour fortæller Kenneth Andersen videre. Johannes Gammelby afbryder:- Martkhalle var faktisk det sted, hvor jeg som knægt kørte ned sammen med min fætter og så mine store idoler The Melvins i sin tid! Det bliver så fedt, at spille der selv….

Lucy Love -  har for alvor fået mod på det tyske marked.Lucy Love
Aftenens sidste indslag giver de mange fremmødte publikummer på Indra et markant festspark bagi: Lucy Love går på scenen med hårdtslående hiphop-beats og pumpende rytmer, der kommer arme i luften fra publikum og energien fra den neonklædte rap-sangerinde skydes direkte ind i årene på de tyske og festglade folk foran scenen.

Efter koncerten er reaktionen klar: – Det var superfedt at spille her! Der var rigtig god stemning, og det virkede overhovedet ikke som en branchefestival, hvor folk gemmer sig bag deres RayBans, selvom de står i total mørke – her var det et rigtigt publikum man spillede for, fortæller Lucy Love.

– Det er fire år siden hun sidst spillede i Tyskland, og det var altså i den spæde begyndelse af hendes karriere. Den er der siden kommet fart på, bl.a. med hendes album, der i november sender hende to uger til Australien. Og nationalt er hun gået fra at spille på Lille Vega til at indtage Store Vega her i efteråret.

Det tyske marked har indtil nu ikke været på tegnebrættet, men med aftenens koncert håber Lucy Love og manageren Kettil Myrstrand at vække opsigt blandt tyske bookere og distributører.

– Tyskland har jo en kæmpestor elektronisk scene, og derfor er der et stort marked for musikken her. Vi håber, at de møder der er planlagt i næste uge, kan give mulighed for at komme ud på det tyske marked, fortæller Lucy Love.

Hun mener desuden, at det føles nemmere at komme i kontakt med de tyske branchefolk, få aftaler og snakke mere direkte med dem, end det har været i forhold til i England, hvor alting tit kan være mange formelt: – Tyskland er mere som Skandinavien, og de er jo glade for vores musik, som vi kunne mærke her i aften, slutter hun.

Alt i alt kan man roligt sige, at det var en aften med dansk musik, som faldt i det tyske publikums smag: En god blanding bolcher, med noget for enhver smag…