Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Mange aftaler og fin omtale efter SPOT On Denmark-koncerter

Publiceret

Slaraffenland på scenen i
Utrecht – det gav resultat.

Resultaterne oven på efterårets tre SPOT On Denmark-fremstød i Benelux-landene er ved at løbe ind. 

Koncerterne 26. oktober i Utrecht, Holland (Men Among Animals, Slaraffenland, Dúné og Efterklang DJ-team), 14. november i Bruxelles, Belgien (Tone, One-Eyed Mule, Slaraffenland og Said The Shark) og 29. november Luxemburg (Veto, Dúné, Murder, Electrojuice og No And The Maybes) blev alle til oven på SPOT Festival 2008, hvor 44 medie- og  branchefolk fra de tre lande blev kørt op til festivalen og selv valgte orkestrene ud til efterårets fremstød.

Netop denne fremgangsmåde hvor belgierne, hollænderne og luxemburgerne selv plukker den musik ud, de mener  er interessant for deres respektive områder, ser ud til at give større commitment – og resultat.
I hvert fald kan følgende resultater konstateres:

  • Dúné hart fået booking-aftale i Holland og i Luxemburg og gruppen blevet booket til den store festival Fete da la Musique.
  • Slaraffenland har lavet booking-aftale for hele Europa (minus Danmark og Belgien) med det internationale firma Tout Partout.
  • Said The Shark har fået booking-aftale på plads vedr. hele Benelux – første række jobs kommer til februar.
  • One-Eyed Mule har fået booking-aftaler på plads, lige som en distributionsaftale nu er på plads i Belgien, så gruppens cd kan udgives til februar (i samme forbindelse har gruppens selskab Artiscope også fået en aftale omkring Emil De Waal på plads).
  • Murders management Merger benyttede Luxemburg-koncerten og det internationale branche-fremmøde til at få en tysk booking-aftale på plads omkring Marybell Katastrophy.
  • Electrojuice har fået tilsagn om job på electrofestival i store luxemburgske Rockhal til sommer.
  • Bodebrixen – der spillede ved after-partyet i Beruxelles –  har fået publishing-aftale med hollandske The Missing Sync.

 – og så spillede flere af grupperne andre jobs i Benelux-landene i forbindelse med SPOT On Denmark-koncerterne, lige som der stadig er en del kontakter og løse ender derude, som venter på afklaring.

Derudover har de tre koncerter været omgærdet af stor interesse – de to første også publikums-mæssigt, og mens tilskuer-fremmødet i Luxemburg måske var mere lunkent, har medie-omtalen af de danske bands nærmest været prangende.  Såvel de toneangivende store dagblade som de elektroniske medier har været på plads.
Samlet er medie-dækningen omkring de tre koncerter nået ud til et minimum af 1,5 mio. læsere/lyttere/seere i Benelux.

Paris næste stop
MXDs og ROSAs næste SPOT On Denmark-fremstød bliver i Paris tirsdag 27. januar på klubben La Maroqinerie med Vincent Van GoGo, The Blue Van,  Are We Brothers og No and The Maybes.  Fremgangsmåden har været den samme som ved Benelux-fremstødene: det er franske branche- og mediefolk, der har udpeget musikken oven på SPOT Festival 2008.