Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Hollandsk festival-fokus på dansk musik – fem bands til Eurosonic Festivalen

Publiceret

The Blue Van – EBU-mikrofonerne står
klar under Eurosonic-festivalen.
 

De senere års vedholdende satsning med at præsentere dansk musik på Eurosonic Festivalen i hollandske Groningen, ser nu ud til at bære frugt. I hvert fald har arrangørerne selv hyret tre af de fem dansk navne, der præsentes ved festivalen, som foregår torsdag 13. og fredag 14. januar på diverse spillesteder i den musikglade universitets-by.

I år er The Blue Van, Diefenbach, The Bleeder Group m. tidligere Sort Sol-guitarist Peter Peter, The Magic Bullet Theory og Lise Westzynthius del af programmet med over 130 koncerter på i alt 19 spillesteder. Festivalen har den internationale musikbranches bevågenhed, og fremstår desuden som et samarbejde mellem de europæiske radiofonier i EBU (The European Broadcasting Union) – bl.a. Danmarks Radio – der alle transmitterer eller sender fra festivalen.

Lise Westzynthius – på
Grand Theatres upstairs-scene.
 

– Man kan vel konkludere, at flere års målrettet præsentation af dansk musik på festivalen – bl.a. den rent danske aften sidste år – har båret frugt. Efter festivalen i 2004 fremhævede arrangørerne selv flere af de danske gruppers medvirken som en succes, og at Eurosonic i år selv har booket Diefenbach, The Bleeder Group og The Magic Bullet Theory, uden at vi har været involveret, taler egentlig for sig selv, siger ROSAs leder Gunnar Madsen, der samtidig er talsmand for MXD – Musik Export Denmark.

Tidligere var det ROSA og Danmarks Radio, der samarbejdede omkring den danske deltagelse på festivalen, men i år støttes alle de deltagende danske bands af det nye MXD-samarbejde, der i de næste tre år skal søge at øge interessen for dansk musik i udlandet via forskellige fremstød og initiativer.

I øvrigt vides det med sikkerhed, at radiomikrofonerne er stillet op til The Blue Vans optræden fredag aften, hvorfor der er en god chance for, at den vil kunne høres på 3FM (Holland) og Eins Live (Tyskland), der sender direkte fra festivalen. Men der er både radiostationer til stede fra Belgien, Holland, Schweiz, Tyskland, Sverige og altså Danmark, og flere af optagelserne vil kunne høres ved senere lejligheder. Også i Danmark. F.eks. regner Danmarks Radios Jan Sneum med, at norske Thomas Dybdahls optræden vil kunne høres på P3 allerede søndag 16. januar i aftenfladen.

Torsdag 13. januar:
Lise Westzynthius – 20:45 – Grand Theatre Upstairs.
Diefenbach – 00:30 – Huize Maas.

Fredag 14. januar:
The Blue Van – 22:15 – Vera.
The Bleeder Group – 23:00 – Muziekschool.
The Magic Bullet Theory – 23:45 – Huis de Beurs.

The Magic Bullet Theory –
rocker på Huis de Beurs
 

Bleeder – gør opmærksom på sig selv og cd’en “Sunrise”
 

Diefenbach – medtaget på Eurosonic-festivalens egen
cd-sampler for 2005.