Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Kort og kontant show med Figurines

Publiceret

Figurines begejstrer det fremmødte
tyske publikum
 

Første danske band i aktion på PopKomm 2005 åbnede i sikker stil en aften med både kendte og mindre kendte internationale navne. Jobbet var en del af en længere europæisk turné, der ser ud til at have genereret en del interesse hos tyske branchefolk. Danske Figurines har netop påbegyndt en turné sammen med amerikanske Koufax på tyve jobs, hvoraf de sytten er i Tyskland. Et af dem var på dette års PopKomm Festival i Berlin, hvor de fik lov til at åbne en aften, hvor man udover Koufax også kunne opleve bl.a. Editors og Supergrass. Koncerten fandt sted på spillestedet Postbahnhof, hvor omkring 500 mennesker var kommet tidligt for at se høre Figurines, og de fik syv sange leveret lynhurtigt på omkring 25 minutter, hvilket var hvad der var sat af til at give den samlede musikbranche en idé om, hvem Figurines er. Bandet havde valgt at fokusere på materialet fra deres andet album ”Skeleton”, så det generelt ganske begejstrede publikum fik mulighed for at blive introduceret til sange som ”Silver Ponds” og ”Ambush”. Figurines spillede et stramt sæt uden mange kommentarer eller pauser mellem sangene, hvilket også er den bedste måde at forvalte en såkaldt showcase på, når man kun har ganske lidt tid til rådighed. Det betød også, at de ikke engang nåede at introducere publikum for tilføjelsen Mads, der som ekstra guitarist og pianisten hjælper til på denne turné.

Christian Hjelm i front for Figurines
 

Koncerten var en del af en aften arrangeret af det tyske magasin Intro under titlen Introducing 2005, og ifølge Event Manager Hendryk Martin havde de valgt Figurines til deres event, fordi bandet stilmæssigt passer ganske godt med bladets musikprofil. Intro gav ”Skeleton” en ganske positiv anmeldelse i august nummeret og havde den desuden på en liste over deres top tyve yndlingsplader samme måned. Intro er dog ikke det eneste tyske blad, der interesserer sig for Figurines. Bandet gav i forbindelse med koncerten to interviews til tysk presse, og ifølge deres tyske booker, er der arrangeret flere interviews i forbindelse med Koufax-turnéen. Den tyske booker Ralf, der har arrangeret hele Figurines’ igangværende turné, kunne desuden fortælle, at han havde skrevet omkring 60 branchefolk på gæstelisten til koncerten. Der havde dermed været en solid forhåndsinteresse for de to bands fra en lang række branchefolk. Mange af disse folk kommer til koncerterne for at se, hvad der rører sig. Men Ralf havde selv specifikt bl.a. inviteret en festivalbooker til koncerten for at se Figurines og havde desuden været i snak med en repræsentant fra et publishingfirma, der havde udvist interesse for det danske band. Samarbejdet med amerikanske Koufax førte også til at en repræsentant fra det irske pladeselskab Ruby Works hørte koncerten med Figurines og efterfølgende bl.a. roste deres brug af vokaler. Han havde netop underskrevet en distributionsaftale med Koufax, der nu vil blive udgivet i Irland, og efter koncerten med Figurines udbad han sig eksemplarer af deres plade.

Flere tvä-stationer havde meldt sig til
Intro-aftenen.
 

Tilstede til koncerten var også pladeselskabet Motor, der udgiver Koufax i Tyskland, og de havde ligeledes udtalt sig positivt om drengene fra Vestbjerg. Men selvom interesse fra medier og pladeselskaber altid er rart, var det for Ralf lige så vigtigt, at Figurines blev set af en række af de tilstedeværende koncertbookere fra tyske spillesteder og festivaler. For jo mere bandet spiller i Tyskland, jo større et navn bliver de, hvilket vil gøre dem lettere at markedsføre i resten af Europa. Og kan Figurines blive ved at levere overbevisende showcases som de gjorde her i Berlin, så er der ingen grund til, at de ikke skulle blive det næste band, der klarer sig rigtig godt rundt om i Europa. Figurines, PopKomm, Postbahnhof, onsdag 14. september.