Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Kristian Riis ansat som projektchef i MXD pr. 1. marts 2005

Publiceret

Kristian Riis
 

Bestyrelsen for Music Export Denmark (MXD) har med virkning fra den 1. marts 2005 ansat den 29-årige Kristian Riis som projektchef.

Bag MXD-initiativet – der har til formål at styrke og øge kendskabet til dansk musik i udlandet – står Danmarks Radio, IFPI Danmark (pladeselskabernes internationale sammenslutning), ROSA – Dansk Rock Samråd, Venue Fonden/Roskilde Festivalen og DUP (de uafhængige danske pladeselskaber). Initiativet er derudover støttet af Kulturministeriet med 3.5 millioner kr. årligt over en 3-års periode.

Kristian Riis har arbejdet med koncertformidling til udlandet både som manager for diverse rockorkestre og som projektafvikler for ROSA – Dansk Rock Samråd.

Derudover har Kristian Riis – der har en tværfaglig bachelorgrad i Musikvidenskab og Multimedia fra Århus Universitet – fungeret som koncertarrangør og –afvikler på det regionale spillested Voxhall i Århus og i et halvt år været ansat på spillestedet Schlachthof i Hamborg.

For de fleste udenfor musikbranchen er Riis dog nok mest kendt som guitarist i rockorkestret Nephew.

Med ansættelsen af Kristian Riis har bestyrelsen fået den brede erhvervs- og kulturfaglige profil, man har søgt til at støtte, udvikle og koordinere danske eksporttiltag indenfor primært rock og popmusik.

Bestyrelsen den 18. januar 2005

Yderligere information:

Morten Hansen Pankoke
Programchef
Danmarks Radio
40 45 64 66

eller

Kristian Riis
Projektchef
Music Export Denmark
20 82 54 44