Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Dansk bølge på tyske festivaler

Publiceret
Spleen United på Eurosonic 2006

Spleen United – spiller både til Popkomm og
 til Reeperbahnfestival.

At dansk musik gennem de senere år har fået rigtigt godt fodfæste på den tyske scene illustreres ganske godt af næste uges Popkomm festival i Berlin. 

Hele 23 danske navne er på plakaten fra onsdag 20. til fredag 22. september, og dét er en markant stigning for det rød-hvide islæt på festivalen, som i forvejen har været øget væsentligt siden Popkomm for to år siden rykkede fra Köln til Berlin – en flytning der med det samme skruede det årlige danske deltagerantal på den store tyske branchefestival op fra en håndfuld til 16-17 stykker.  

Onsdag laver MXD selv "denmark@popkomm"-showcase på store Postbahnhof med seks indslag  (se nedenfor). Det er tredje år i træk,  og MXD’s daglige leder Kristian Riis er klart af den overbevisning, at den voksende interesse for Popkomm ikke skyldes tilfældigheder. Tværtimod:

Teitur – skal også medvirke i både
Berlin og Hamburg.

–  Det skyldes dels, at der er kommet en accept fra det tyske marked og at de tyske musikfans har fået øjnene op for den danske musik og har opdaget, at det ikke kun er enkelte grupper, vi kan byde på, men at der er høj kvalitet på mange felter.

Masser af muligheder i Tyskland
– Men grunden er i lige så høj grad, at den danske branche har indset  hvor store mulighederne er lige syd for grænsen. Før i tiden fokuserede man næsten udelukkende på at slå igennem i England og USA, men Tyskland er jo også et meget stort marked – og så er det tilmed meget tættere på og meget billigere at tage til. Hovedparten af de danske grupper kan jo heller ikke leve af kun at spille i Danmark, og får man først en fod inden for på det tyske marked, er der 10 gange så meget at lave – og dermed kraftigt øgede muligheder, siger Kristian Riis.

Det argument understøttes af Mikkel Jes Hansen fra pladeselskabet Play Rec, der sammen med kollegerne fra selskabet PonyRec arrangerer showcasen ”Copenhagen Calling” torsdag-fredag på berlinerklubben Bastard med plads til 350 tilskuere og dér præsenterer otte grupper – af dem syv danske (se nedenfor): 

Barra Head – sælger flere plader i Tyskland
end i Danmark.

–  Flere af vores navne sælger i forvejen langt flere plader på det tyske marked end på det danske og har pæn stor fanbase i Berlin. Så derfor var vi egentlig ikke i tvivl om, at vi ville lave et markant fremstød på Popkomm i år. Koste hvad det ville. Vi véd interessen er der  – og af samme grund er vi heller ikke bange for at  drukne i Popkommes store udbud, siger Mikkel Jes Hansen.

Reeperbahnfestival stor fra start
For at understrege den øjeblikkelige store dansk-tyske interesse ud i musikken er der også markant dansk deltagelse på Reeperbahnfestivalen, der afvikles for allerførste gang torsdag-lørdag i den kommende uge. Dels ved en showcase med fire bands arrangeret af MXD, men også ved enkelt-koncerter (se nedenfor):

The Movement – har stor
tysk fanbase og skal til
Reeperbahnfestival.

– Reeperbahn Festivalen er et forsøg på at skabe en europæisk parallel til den markante South By SouthWest-festival i Texas, Austin, hvor der gennem tre dage er musik overalt i bydelen. Reeperbahnfestivalen har allerede fra start meget massiv opbakning nationalt som internationalt, og vi mener det er vigtigt at dansk musik allerede er med i det første år – dels selvfølgelig for at kunne markere dansk musik, men også for at stå bedre rustet med henblik på festivalens fremtid, siger MXD’s Kristian Riis.

Programmet for det danske fremstød i Tyskland:

POPKOMM, Berlin:
Onsdag 20. september

denmark@popkomm (Postbahnhof):
Teitur
Outlandish
Powersolo
Junior Senior
Spleen United
Infernal
– –
desuden:
Columbian Neckties  (SO36)
Outlandish (Palais, Kulturbraurerei)
Gob Squad (Dunker Club)

Torsdag 21. september
Copenhagen Calling (Bastard Club):
Lack
Munck//Johnson
Barra Head
Menfolk
– –
desuden:
Moi Caprice (Alte Kantine, Kulturbrauerei)
Mads Langer (Mudd Club)
The Broken Beats  (Aufstürtz)
Moi Caprice (Aufstürtz)
Baby Woodrose (Kato, Kulturbahnhof Kreutzberg)
Cartridge (Magnet Club)
Static & Nat Ill (Icon)

Fredag 22. september
Copenhagen Calling (Bastard Club)
Halph
The Unit
Gravy
– –
desuden:
Fast Gallows (Pirate Cove)
Kenneth Christiansen (Maria am Ostbahnhof)
Natasja (MS Hoppetosse, Arena Berlin).

REEPERBAHNFESTIVAL, Hamburg:
Torsdag 21. september
denmark@reeperbahnfestival (Scope)
Teitur
Powersolo
Outlandish
Figurines
– –
desuden:
Spleen United (Studio One)

Lørdag 23. september
The Movement (Molotow)
Green Concorde (Molotow)
Sarah Hepburn (Studio One)
EPO-555 (Studio One)
Junior Senior (Grosse Freiheit)