Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Dansk succes lurer i de tyske subkulturer

Publiceret

Thomas Bredahl bliver passet op
af en loyal berlinsk fan.

I det ydre Prenzlauer Berg ligger en af disse små, sorte klubber, som man forestiller sig Berlin er fuld af. Da jeg er kommet ind i klubben bliver døren holdt lukket bag mig, da et par hangarounds er begyndt at bombardere stedet med flasker, fordi de med to hunde og to jernstænger blev forment adgang.

Hvilket må siges at være i orden. Mine ledsagere fortalte mig senere, at de utilfredse gæster sørgede for at tømme øllerne inden raserianfaldet. Jeg selv er nogenlunde i sikkerhed inden døre, forskanset af pogo på den ene side og kødrand med tilhørende ølkrig i baren på den anden side i et mørke, der spyr heftigt huggede punkriffs.

Vi venter på, at århusianske Gob Squad vil fyre lidt melodi og alsidig energi ind i noget, der ellers kunne ligne en stereotyp punkaften i Østberlin. Under ca. en times forsinkelse møder jeg Thomas Bredahl, som er sanger, guitarist og stifter af kvartetten, der har beskæftiget sig med punk siden starten i Herning. Alene entreen og derefter et kig rundt i baggården bekræfter hvad han siger:

Gob Squad – alsidig punk med
gode vokalharmonier.

– I Berlin er der flere og større subkulturer, som mødes ofte og har deres egne medier, som dyrker nichen til bunds. Det har opmuntret os til at dyrke vores egen stil 100% og det har sluppet mere melodi ind i punken, end man ellers traditionelt ser.

Allerede aftenens første nummer viser, at det ikke bare drejer sig om melodi, men også om harmoniske spændingspunkter med tostemmige vokalarrangementer, der delvis drukner, delvis krænger sig igennem rummet for at åbne sangene på klem.

– Vi havde en plade ude i oktober og fik mange steder 9/10 og scenen for punkrock er stor hernede. Det fik så Copenhagen Sound til at reagere på pladen og vi har nu formået at få singlen ”All good things will end” på både almindelig rotation og DRs Modern Rock DAB.

Men succesen i Danmark betyder ikke fast arbejde for bandet og det er præcis, hvad bandet stiler efter med denne aften i Dunker Club:

– Aftenen er arrangeret af det tyske bookingbureau, Road Shock, og Copenhagen Sound er nede for at bakke op. Aftalen er næsten på plads og vi regner med at kunne lukke den – og måske give den et ny – med showet i aften.

Der fyres op under
neogotikken på Dunker
Club i det fjerne hjørne
af Prenzlauer Berg.

At det gælder om at frigive kræfter til den kreative proces er bandet i det hele taget meget bevidste om: – Med 250 shows i ryggen ved de hvad vi står for og med en tysk booker får vi hænderne fri ti at skrive den ny plade i løbet af foråret 2007. Vi har hyret en ung gut i Schweiz, som tager sig af alle vores aktiviteter på MySpace.com og som i øvrigt tager stilling til alle de forskellige former for E-signs, som man får tilbudt som kunstner nu til dags. Det gælder om at stille sig til rådighed, men også at beholde sin rettigheder, siger Thomas Bredahl før han giver et knus til en fan og gør sig klar til at gå scenen.

Og så i øvrigt kan glæde sig til at komme tilbage på landevejen, der byder på opvarmning for Volbeat i DK og siden i Tyskland for the Movement, som har fået et solidt hul igennem på punkscenen, som følge af bl.a. deres optræden på den danske aften på Popkomm i 2005.

Gob Squad – Dunker klub, Prenzlauer Berg