Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Eurosonic 2006: Mew skruede op for forstærkerne

Publiceret
Mew på Eurosonic 2006 

En tætpakket Huize Maas
overværede Mews debut i det
hollandske torsdag aften på
Eurosonic Festivalen.

Mew udgiver næste måned deres seneste cd “And The Glass Handed Kites” i Benelux-landene, så torsdagens Eurosonic-koncert i Groningen lå perfekt. Og et tætpakket Huize Maas tog godt imod Mews første optræden i Holland i bestræbelserne på at erobre det europæiske kontinent.

"We are called Mew, we are from Copenhagen”, indledte frontmanden Jonas Bjerre ydmygt den tre kvarter lange koncert foran publikum I den stopfyldte klub, Huize Maas under torsdagens Eurosonic-program. Men trods nogle lydproblemer i starten af jobbet, fik han og bandet hurtigt publikum med sig ind i deres univers af drømmende melodiske og til tider melankolske sange med skiftevis forfinede guitarmønstre og rock helt oppe i det røde felt.

Gruppen spillede som vanligt gerne flere numre i træk uden pauser, men når de London-baserede københavnere tillod publikum at bedømme præstation på scenen, lød der højlydt jubel.

Mew optrådte i en af de større scener på Eurosonic-festivalen – Huize Maas, Main stage – og bandet skabte et lydtryk i det tætpakkede klub-spilllested helt oppe i det røde felt. Så meget, at to af Mews egne teknikere bagefter var uenige, om det havde været for højt.  Men lydniveauet gjorde ikke indhug i publikumstallet, og gruppens bassist Johan Wohlert, var også godt tilfreds bagefter – ude foran tour-bussen:

– Jeg synes, koncerten gik udmærket. Der var mange mennesker og rigtig mange af dem kendte numrene  på forhånd, selv om vores nyeste cd først bliver udgivet i Holland i næste måned. Eurosonic er helt klart et godt sted at spille for danske bands – der er en hel business i Holland omkring især skandinavisk musik. Først Kashmir, så Saybia, fortæller bassisten.

 Mew på Eurosonic 2006 

Eurosonic ligger perfekt for Mew i år:
“And The Glass Handed Kites”
bliver udgivet i Benelux-landene
til februar.

I år passede det som før nævnt perfekt til Mew på grund af pladeudgivelse i næste måned. Gruppen har ellers godt gang i udlandskarrieren: International pladekontrakt med Sony BMG, bosat i London for at pleje deres internationale karriere, flittigt turnerende i England, og de er et stort navn i hele Norden.

– Det er gået stille og roligt fremad i England – vi kan i dag fylde et spillested med 1500 pladser i London og måske det halve i øvrige engelske byer, fortæller Johan Wohlert.

Nu er de altså også klar til at erobre det europæiske kontinent – foreløbig viser koncertkalenderen koncerter i England næste måned og Norge, Sverige og Finland til marts. 

Allerede i aften optræder de ved P3 Guld-koncerten, som sendes direkte i DR P3 og DR2 fra Radiohusets Koncertsal – Mew optræder næste gang herhjemme i KB-Hallen 1. februar – support: Spleen United.

Mew, torsdag 12. januar 2006, Huize Maas, Main Stage, Eurosonic Festivalen