Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Gebrockende beats, kikset hit, mistet stemme – og stor succes

Publiceret

Lise Blaase og Kim Munk – stærkt vokalt
samarbejde..

– Guten abend. Wir sind die Gebrockende Beats aus Dänemark… og vi hedder sådan, fordi der altid er et eller andet der mangler eller går galt…

Så havde bandleder Kim Munk ligesom slået tonen an – også som sandhedssigende spåmand – ved indgangen til The Broken Beats koncert ved ”Northern Lights – Music From The Cold”-arrangementet i Autsturtz (som også havde Moi Caprice påplakaten, red.).

Klubben på aftenlivs-populære Oranienburger Strasse var fyldt godt og vel op med et yderst blandet publikum, da gruppen gik gulvscenen godt 21.45 – og i de næste tre kvarter lagde lidt mere til ryet som det meget erfarne live-orkester, hvor alt trods det er lidt på spil, og hvor det alligevel altid ender godt – efter flere tilløb til sammenbrud undervejs.

Kim Munks – på tur i sin kejtet,
forunderlige musikalske verden.

Denne aften kom det nervepirrende i tredje sang – gruppens øjeblikkelige airplay-favorit i det danske, ”Essentials”, som efter tilråbene at dømme også er kommet tyskerne for øre: Først gik Munks guitar i udu. Så røg stemmen, så nummerets karakteristiske falset-sang måtte opgives. Og alligevel fik dette sejt sammenspillede orkester hevet denne meget rockende udgave sangen i land med resultat af massiv piften, hujen og applaus.

Munks kejtede charmeri fra scenen – bl.a. hans gentagne introer med ”This next song is about smiling when it’s very difficult” –  river alle korslagte arme og barrierer ned hos publikum, og når  han og det syv m/k store orkester efterfølgende virkelig tager på musikertur i Munks eventyrlystne kompositioner udi musikhistorien, hvor melodiøsitet og teatralske udviklinger går hånd i hånd, er  resultatet overbevisende. På sin helt egen måde.

Det er lang tid siden, man har opleve folk råbe på ekstra-nummmer ved showcase-optrædener – endsige at bandet får lov. Men det skete torsdag aften.

Kim Munk ude blandt publikum – teaterinspi-
rationen ligger aldrig langt under overfladen.
 

Gruppens nye manager Sarah Sølvsten tror da også, at fremtidsudsigterne er lyse for gruppen. Og ikke bare på det tyske marked, hvor gruppen har opnået et fint live-ry via flittig turneren:

– Lige så snart den nye cd er udgivet i Danmark i næste uge, skal vi have en aftale i stand for det tyske, østrigske og schweiziske marked – det skulle gerne ske her i efteråret. Men dybest set mener jeg, gruppens musik passer alle steder – og derfor arbejder vi på udgivelse i mange flere lande og en decideret Europa-turné næste år. En forsmag på det bliver et MXD-job i Paris til november…

Friderikke Meyer, som er co-leder af det tyske indieselskab Buvack Tonträger har oplevet The Broken Beats ved flere lejligheder gennem de senere år, og vil meget gerne have Munk & co. i sin stald:

tyske pladeselskab

Friderikke Meyer – vil hellere end
gerne have Kim Munk & co. på
sit selskab.

østrigsk booker

Klaus Plewa – østrigsk booker
som har set Broken Beats’
publikum vokse fra gang til
gang.

– Det kræver lige , at gruppen får ordnet sit forhold til Hazelwood (det tyske selskab, der har udgivet  Broken Beats to første cd’er, red.), men der er ingen tvivl om at potentialet er der til at nå langt ud. Og at vi har netværket til det. Koncerten i aften var ikke engang den bedste jeg har set – Kim havde både problemer med guitar og stemme –  men alligevel er det et fantastisk liveband. Se hvordan folk smiler og har haft en god oplevelse. Og med ”Essentials” og den anden nye sang ”Copy” er der også basis for singlemarkedet.
 
Den østrigske booker Klaus Plewa fra Ink-agenturet var af samme positive opfattelse: – Selv om Broken Beats gennem mange år ha spillet i Tyskland, var det først sidste år de kom til Østrig. Og det er et område, de kan gøre meget mere ved. Der er ikke mange bands  på deres niveau, og deres publikum vokser fra gang til gang jeg ser dem. Måske skyldes det uklarheder på deres indre linier, at de ikke er slået stort igennem endnu, men de har det i sig.

– – –
The Broken Beats, Aufsturtz, Berlin 21/9