Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Givtigt Nordic Music Seminar i New York

Publiceret

New York nov. 2006

Der var stor tilsutning til seminaret – også fra oplægsholdernes side. Fra venstre ses Kristian Riis (MXD), Inger Dirdal (Music Export
Norway), Seymour Stein (Sire Records),
Rodney Richardson (Sire Records), Jim
Bessman (Billboard) og Sarah-Chanderia
(Hacate Entertainment Group  – seminar koordinator).
Fotos: Jonas Vebner.

MXD arrangerede i samarbejde med Music Export Norway et netværksseminar med den amerikanske branche i New York 28.-29. november – kaldet ”Nordic Music Seminar”. Over 100 musikbranche-folk deltog fra Norge, Danmark og USA, og alle parter taler om stort udbytte og et ”længe savnet initiativ”:

– Jeg synes både oplæggene og udvalget af deltagende branchefolk var rigtigt godt, og hvor jeg inden turen havde en del løse brikker til mit puslespil, faldt de på plads via New York-seminaret, siger Glorious Records Ulrich Lauridsen.  Det Lauridsen hentyder til, er først og fremmest gruppen Moi Caprice – dels via en aftale med selskabet Zync, der skal søge at afsætte gruppens musik til film, tv og reklamer – dels til diverse bookere så Moi Caprice nu er sikret en decideret forårsturné i Canada og USA.

New York - nov. 2006

Der var mere end 100 deltagende branchefolk
fra Norge, Danmark og USA til de to dages
seminar.

Også Emil Jørgensen – formand for DUP – Danske Uafhængige Pladeselskabers bestyrelse var tilfreds med forløbet: –  Dels var det dejligt at få ansigter på nogle af de branchefolk, man ofte kun kommer så nær som sekretæren eller telefon-svareren – at fornemme, at der er tale om mennesker af kød og blod. Dels har vi i DUP-sammenhæng fået kontakt til selskaber som IODA, E-Music og The Orchard, hvor vi i det nye år vil søge at forhandle et forslag til en aftale om digital distribution af vores medlemmers musik, fortæller Emil Jørgensen.

Ud over networking-delen var der oplæg fra  Brandon Stosuy (Pitchforkmedia), David Fricke (Rolling Stone Magazine),  Allen Kovac (10th Street Entertainment),  Sanne Haggelsten (Zync Music),  Adam Shore (Vice Records) samt  Seymour Stein (Sire Records),