Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Mads Langer med hul igennem

Publiceret

Mads Langer på Mudd Club.

Mudd Club, der torsdag aften lagde scene til en koncert med Mads Langer, er nærmest præcis som man ville forestille sig en klub i Østberlin. Den ligger i en kælder med kampestensvægge, der er lavt til loftet, og så er der en lang række forskellige former for absint på menukortet. Her skal Langer præsentere materialet fra sit debutalbum for branchefolk fra Tyskland, England og Japan, hvilket han gør ganske overbevisende.

Langers optræden på den tyske festival er ifølge Jakob Sørensen og Christian Backman fra Copenhagen Records en del af en langstrakt plan, der skal præsentere Langer for forskellige udenlandske markeder. Popkomm er den første af fire udenlandske showcases, og senere på året drager Langer mod London, New York og Los Angeles for at spille. Ifølge Jakob Sørensen skyldes satsningen på de forskellige showcases, at der allerede har været god respons fra udlandet, så Langer stiller op for at imødekomme den interesse, der har været.

Den danske sangskriver spillede for
 interesserede internationale branchefolk.
 

En del af æren for interessen for Mads Langers musik går til en promoter ved navn Sat Bisla. Han har tidligere arbejdet sammen med både Keane og Coldplay og blev ”hamrende begejstret”, da han så Langer spille på SPOT Festivalen tidligere på året –  og harBilled siden da arbejdet sammen med Copenhagen Records. Siden da er der kommet henvendelser fra en lang række lande, og nu arbejdes der på at finde et pladeselskab, der vil udsende Langers debutalbum på verdensplan.

Sørensen fortæller, at de faktisk ikke havde planlagt at sende Langer ud i verden endnu. Deres mål er at arbejde med sangskriveren på lang sigt og være med til at give ham en lang karriere. Men da interessen pludselig opstod, og han blev inviteret med til forskellige events, så tog de chancen. Desuden mener de det er vigtigt, at han får noget erfaring med at spille disse korte koncerter, hvor han skal præsentere sig selv overfor branchefolk. Sørensen sammenligner det med fodboldspillere, der skal have ”nogle store kampe i benene”. På samme måde skal Langer have noget erfaring, så han kan optræde optimalt i disse lidt kunstige situationer, hvor man ikke spiller for fans, men derimod folk der kan hjælpe ens karriere videre.

Copenhagen snakker lige nu med forskellige potentielle pladeselskaber, men venter med at vælge et til Langer har besøgt USA i stedet for bare at tage det første tilbud. Derfor handler besøget på PopKomm mere om at få sat noget buzz i gang og få Langer vist frem for dem, der allerede har vist sig interesseret. Så Sørensen og Bachmann er ret afslappede og godt tilfredse, da tingene synes at ske af sig selv, og da Langer er inviteret til koncerterne i England og USA,  er det de optrædener, der lige nu er de vigtigste.

Mads Langer selv syntes ganske upåvirket af situationen og leverede en koncert fyldt med små anekdoter om de forskellige sange. Han lagde ud med ”Casual Cliché”, der er skrevet i Berlin og kunne desuden fortælle, at det kun var seks uger siden han sidst havde været der. Til trods for klubbens rustikke udseende, så var der faktisk ret fortrinlig lyd til koncerten, hvor Langer blev bakket op af sit tre mand store band.

Koncerten var blevet arrangeret efter deadline på det officielle program, så annonceringen havde primært bestået af at dele flyers ud på messen. Men det havde alligevel trukket en pæn flok, der kunne høre Langer fortælle, at han på en nylig overstået tur til USA havde gjort lobbyarbejde for at få singlen ”Breaking News” spillet på amerikansk radio. Han var taget derover, fordi en ivrig DJ havde spillet den, og efter nogle uger var antallet af radioer, der spillede sangen vokset til femten.

Mads Langer sluttede koncerten af alene med en såkaldt vuggevise, men der var ikke just nogen, der faldt i søvn, og efterfølgende var der stor interesse for at snakke med Copenhagen-folkene blandt andet fra et datterselskab til Sony/BMG, der virkede ganske interesserede i at udsende Langers plade i Tyskland. Men lige nu afventer det danske selskab deres muligheder, da de gerne vil lave en stor international aftale i stedet for at lave aftaler med pladeselskaber i en lang række lande. ”Så vil vi hellere vente til den næste plade”, fortæller Sørensen.