Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

MXD sikrer øget international opmærksomhed mod SPOT

Publiceret

SPOT Festivalen fungerer som internationalt samlingssted for både musikmedier og branche, og det har Music Export Denmark – MXD et stort lod i.

Det gælder også i år, hvor et bemærkelsesværdigt opbud af internationale gæster dukker op – og hvor MXD f.eks. er årsagen til at tre repræsentanter fra japansk branche/musikjournalistik stifter bekendskab med den danske festival.

– Japan er et uhyre interessant marked for Danmark – også historisk set. Bare tænk på Dizzy Mizz Lizzy og Anne Dorte Michelsen – ja, også Aqua – som alle har været store navne i Japan. Det er et land vi meget gerne øge opmærksmheden mod, og det planlægger vi faktisk at gøre i den kommende tid. Så derfor er det er væsentligt, at de tre repræsentanter dukker op, mener MXD’s leder Kristian Riis.

Riis noterer sig også, at MXD’s indsats gennem det seneste års tid i Nordamerika betyder, at denne SPOT festival både får gæster fra verdens måske mest aflyttede netradio, KEXP i Seatlle, hvor to journalister har taget i mod invitationen, fra MUSEXPO festivalen i Los Angeles, hvor lederen dukker op, og så fra Canada, hvor Canadian Music Week som sidste år er repræsenteret ved festivalen.

Ud over MXDs egne inviterede, er det MXD, der står for en fælles banquet under SPOT for alle internationale gæster – lige som MXD har et helt hold af genrekyndige medarbejdere til at være behjælpelige over for gæsterne, der kommer fra Nordamerika,  en stor de af Europa (for første gang også Polen), samt Kina – og altså førnævnte Japan.